Mergi la piață! Ce alimente să nu cumperi niciodată din supermarket. Sunt purtătoare de E.coli și listeria

Deși într-un supermarket găsim toate produsele de care avem nevoie, pe unele dintre el ar fi recomandat să le achiziționăm direct din piață.
  • Publicat:
Mergi la piață! Ce alimente să nu cumperi niciodată din supermarket. Sunt purtătoare de E.coli și listeria
Foto: envato

Știm, nu avem cum să evităm mersul la cumpărături, dar foarte important este locul din care ne aprovizionăm. Deși într-un supermarket găsim toate produsele de care avem nevoie, când vine vorba de fructe și legume, unele dintre el ar fi recomandat să le achiziționăm direct din piață.

Fructe și legume deja tăiate

Multe dintre fructele pe care le găsești deja tăiate în supermarket, deși par proaspete, nu sunt tocmai o alegere sănătoasă. Deși este o variantă mai simplă, prioritatea noastră trebuie să fie de a ne proteja pe noi și familiile noastre. Potrivit Huffington Post, specialiștii din industria alimentară susțin că au văzut angajați care curățau podelele, nu se spălau pe mâini, iar mai apoi tăiau și ambalau aceste fructe și legume.

În această situație ne putem confrunta cu o contaminare sau chiar o contaminare încrucișată pentru că patogenii își fac deja apariția cu mult timp înainte ca noi să achiziționăm alimentele respective.

Salata la pungă

Multe dintre supermaketuri au branduri proprii de salată la pungă, care conțin un mix de salată, dar nu se știe cu exactitate de unde provine acea salată sau „prin câte mâini a trecut”. Pentru că există multe cazuri de E.coli și listeria asociate salatelor la pungă, cea mai sănătoasă variantă este aceea de a cumpăra salata direct din piață și de a spăla-o personal.

Pepenele galben, mai bun din piață

În 2011, pepenele galben a fost sursa unei epidemii naționale de listeria în Statele Unite, perioadă în care 33 de persoane au murit, iar alte 147 s-au îmbolnăvit, informează Centrul de Prevenție și Control al Bolilor (CDC).

În general, pepenele galben este predispus să cauzeze toxiinfecții alimentare, pentru că are un exterior care nu poate fi spălat corespunzător astfel încât să distrugă patogenii. În plus, pH-ul din interior are un nivel care permite creșterea rapidă a patogenilor.

Când tai pepenele galben cu cuțitul, bacteria de pe coajă contaminează miezul și se multiplică rapid.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân