Leguma care reduce garantat colesterolul. Costă mai puțin de 1 leu

Morcovii se numără printre cele mai bune legume care pot ajuta la menținerea sub control a nivelului de colesterol.
  • Publicat:
Leguma care reduce garantat colesterolul. Costă mai puțin de 1 leu
Foto: shutterstock

Este destul de dificil să consumăm suficiente legume într-o singură zi, dar și dacă nu le introducem în alimentație riscăm să ducem lipsă de numeroși nutrienți, vitamine și beneficii pentru sănătate. Anumite legume conțin nutrienți esențiali pentru sănătatea inimii și care ajută la reducerea colesterolului. Morcovii se numără printre cele mai bune legume care pot ajuta la menținerea sub control a nivelului de colesterol.

Morcovii sunt o sursă excelentă de fibre solubile, sunt bogați în beta-caroten și vitamina A, esențile pentru protejarea împotriva bolilor cronice precum bolile de inimă. Din fericire, morcovii sunt foarte versatili și te poți bucura de ei în salată, alături de humus sau cu toast, usturoi și ulei de măsline.

Dintotdeauna morcovii au fost asociați sănătății ochilor, iar asta pentru că sunt bogați în vitamina A, cunoscută pentru reducerea riscului de boli oculare. De asemenea, conțin luteină, ideali pentru reducerea riscului de degenerescență maculară. Iar beneficiile nu se opresc aici!

Potrivit Harvard Health, morcovii sunt o gustare excelentă mai ales atunci când ne dorim să sprijinim sănătatea inimii și să reducem colesterolul, iar asta pentru că sunt ușor de consumat și sunt bogați în fibre.

Legătura dintre fibre și colesterol este una semnificativă. Un review publicat în Nutrients arată că atât fibrele solubile, cât și cele insolubile ajută la reducerea nivelului colesterolului, iar astfel se reduce automat și riscul de boli cardiovasculare.

Un alt studiu publicat în The Lancet arată că în urma consumului de cel puțin 25 de grame de fibre pe zi se mențin greutatea sub control, nivelul glicemic, tensiunea și colesterolul. Alături de conținutul de fibre, morcovii oferă și beneficii pentru sănătatea inimii datorită beta-carotenului. Potrivit unui studiu publicat în Circulation Research, beta-carotenul reduce riscul de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral și anumite tipuri de cancer.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Rețete care îți reduc glicemia
Rețete care îți reduc glicemia
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân