Rețete care îți reduc glicemia

Când vine vorba de selectarea alimentelor, ideal este să te concentrezi pe cerealele integrale. Iată trei rețete care îți reduc glicemia.
  • Publicat:
Rețete care îți reduc glicemia
Foto: shutterstock

Atunci când ai grijă de nivelul glicemiei reduci riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, probleme de rinichi și pierderi de vedere, alături de alte afecțiuni. Potrivit Centrului de Prevenție și Control al Bolilor, primii pași către o glicemie optimă sunt:

  • o dietă sănătoasă și bogată în alimente dense în nutrienți precum legumele
  • menținerea unei greutăți optime
  • sportul practicat zilnic
  • mesele fixe și fără să sari peste ele
  • consumul de alimente reduse în calorii, grăsimi saturate, grăsimi trans, zahăr și sare
  • consumul de apă în loc de sucuri carbogazoase
  • limitarea băuturilor alcoolice

Când vine vorba de selectarea alimentelor specifice, ideal este să te concentrezi pe cerealele integrale și nu pe opțiunile rafinate, pe aicizii grași omega-3 și proteinele vegetale precum fasolea, lintea sau năutul. Iată trei rețete care îți reduc glicemia.

Rețete care îți reduc glicemia

Supă de quinoa și năut

Combinând o varietae de legume, năut și cereale integrale precum quinoa poți obține un amestec excelent care să-ți țină colesterolul sub control. Legumele oferă vitamine și fibre, conțin prebiotice și au grijă de tractul gastrointestinal. Atât năutul, cât și quinoa conțin proteine vegetale și fibre, doi nutrienți cheie care sprijină glicemia.

Cod cu legume la cuptor

Peștele conține nutrienți precum proteine, vitamina B12 și iod, dar ce îl face atât de special este, de fapt, omega-3. Peștele gras precum codul conține din plin omega-3 și oferă beneficii unice atunci când scopul tău este să ții glicemia sub control.

Brânză cottage cu afine și fistic

Produsele lactate precum brânza cottage sunt surse excelente de proteine și, totodată, conțin vitamine și minerale esențiale. Datele arată că aceste produse pot îmbunătăți secreția de insulină în rândul pacienților cu diabet de tip 2. În acest amestec, afinele conțin antioxidanți, fibre și proteine, în timp ce fisticul conține grăsimi sănătoase.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”