Lactatele, aliatul imunității puternice. 3 motive să le consumi toamna

Descoperă 3 motive esențiale pentru care lactatele sunt ajutorul ideal de care are nevoie organismul toamna.
  • Publicat:
Lactatele, aliatul imunității puternice. 3 motive să le consumi toamna
Foto: Shutterstock

Este timpul ca sănătatea ta să treacă, şi în acest an, prin proba de foc a toamnei, care îi testează rezistenţa în faţa temperaturilor nehotărâte din termometre, vântului ba cald, ba rece, şi ploilor mohorâte (care încă se lasă așteptate).

Lactatele sunt mereu la datorie şi devin, ca de fiecare dată, cel mai puternic aliat al unui organism puternic şi sănătos în faţa acestui anotimp capricios! Descoperă 3 motive esenţiale pentru care lactatele sunt ajutorul ideal de care are nevoie organismul toamna.

Lactatele întăresc sistemul imunitar

Când imunitatea tinde să scadă în zilele reci de toamnă, lactatele bogate în calciu, vitamine şi alte minerale o ridică la loc, rapid şi fără prea mult efort.

Combinate cu legume sau fructe în reţete delicioase şi hrănitoare, lactatele îţi întăresc imunitatea şi îţi protejează organismul împotriva infecţiilor de sezon.

Energizează organismul

Oboseala, stresul şi frigul care se lasă treptat peste întreaga natură sunt trei dintre cele mai mari pericole pentru sănătatea ta în sezonul de toamnă. Te predispun la boli de inimă, infecţii, obezitate, diabet şi alte afecţiuni periculoase.

Ţine piept efectelor nocive ale epuizării fizice şi surmenajului intelectual cu ajutorul lactatelor. Fii creativ şi isteţ în modul în care le strecori în meniul tău, pentru a nu te plictisi prea uşor de ele!

Alege întotdeauna reţete sănătoase, preparate cu ingrediente cu conţinut energetic ridicat. Combină caşcavalul cu paste în savuroasele macaroane cu brânză de care nu te saturi niciodată în anotimpul rece. Nu uita nici de urda îmbinată cu ouă şi lapte în plăcinte ori de tartele delicioase de sezon.

Lactatele alungă astenia de toamnă

Lactatele sunt cele mai bune prietene ale stării de bine. Conţinutul crescut de calciu şi nutrienţi esenţiali din lapte, iaurt, brânză, caşcaval, urdă şi alte lactate ajută la combaterea depresiei şi a melancoliei din sezonul rece.

Gândeşte-te numai la feliile de pâine prăjită „alintate” cu un strat generos de unt şi dulceaţă de fructe sau la pizza aburindă pe care nu te mai saturi să presari brânzeturi diverse.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân