Ghimbir proaspăt sau preparat? Cum îl consumăm corect în tratarea diareei

Când spui ghimbir, spui sănătate curată! Dar nu întotdeauna forma în care alegem să-l consumăm este una potrivită pentru sănătatea noastră.
  • Publicat:
Ghimbir proaspăt sau preparat? Cum îl consumăm corect în tratarea diareei
Foto: shutterstock

Când spui ghimbir, spui sănătate curată! Ghimbirul poate fi consumat în numeroase moduri, inclusiv ca pudră sau sub formă lichidă, ca suc. Este posibil ca rezultatele studiilor să difere, iar asta pentru că cercetătorii au folosit ghimbirul preparat sub diferite forme. De exemplu, un grup de cercetători a folosit ghimbirul în amestec cu alte substanțe precum mierea.

Despre ghimbir, numai de bine! Dar cum îl consumăm?

Pentru că oamenii de știință nu au făcut studii în care să folosească același mod de preparare, nu există divezi științifice care să sprijine diferitele modalități de consum. Orice persoană care folosește ghimbirul ca tratament în lupta cu diareea ar trebui să încerce diferite metode de preparare pentru a vedea care dintre ele funcționează. Un mod popular și sănătos de a consuma ghimbirul este sub formă de ceai: ceaiul de ghimbir. Această băutură poate fi ușor preparată acasă, folosind una sau două lingurițe de ghimbir ras sau pudră în apă clocotită. Se lasă la infuzat câteva minute și se strecoară dacă este nevoie. Mierea și lămâia pot fi adăugate după gust.

De asemenea, ghimbirul mai poate fi integrat și în smoothie-uri, poate fi folosit pentru asezonare sau chiar consumat simplu, deși are un gust foarte puternic pe care multe persoane nu-l tolerează, motiv pentru care îl amestecă cu alte ingrediente. Însă, zahărul și alte ingrediente pot irita stomacul și pot afecta glicemia, iar de cele mai multe ori acest duo este folosit în fursecuri și prăjituri.

Efecte adverse

Există persoane care nu tolerează ghimbirul, iar acest ingredient le poate oferi senzația de arsură în nas sau gură, deoarece poate irita membrana mucoasă. Înainte de a-ți atinge fața, după ce ai preparat ghimbirul, nu uita să te speli pe mâini. De asemenea, persoanele care suferă de alergii alimentare, femeile însărcinate sau cele care alăptează, dar și persoanele cu un sistem imunitar compromis trebuie să consulte un medic înainte de a consuma ghimbirul sau suplimentele cu ghimbir.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân