Fructe care previn apariția cancerului. Se găsesc în toate piețele și supermarketurile din România!

  • Publicat:

Există tot mai multe dovezi care arată că o alimentație sănătoasă, bogată în fructe și legume, poate contribui la reducerea riscului de cancer. De preferat, acestea ar trebui consumate în stare crudă, doar astfel își păstrează cel mai bine proprietățile.

Iată cele mai bune fructe pe care le poți consuma toamna aceasta, pentru a te proteja de cancer!

Afinele

Afinele sunt considerate fructele cu cel mai puternic efect antitumoral. Acestea conțin antociadinină, proantociadinină și acid elagic, substanțe ce împiedică apariția de cancer mamar și de prostată.

Strugurii negri

Strugurii negri sunt bogați în resveratrol, antioxidant ce acționează direct asupra genelor cu rol de protecție anti-aging. Mai mult, resveratrolul poate încetini până la trei stadii de dezvoltare ale cancerului: inițierea, stimularea și progresia (blocând acțiune factorului NF-KappaB, proteină responsabilă de apariția mai multor tumori).

Fructele de pădure

La fel ca și afinele, fructele de pădure conțin antociadinină, proantociadinină și acid elagic, antioxidanți puternici ce contribuie la eliminarea celulelor canceroase din organism (în special asupra celor ce declanșează cancerul de colon).

Rodiile

Rodiile au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Acestea sunt folosite de mii de ani pentru a încetini progresia cancerului de prostată.

Gojiile

Gojiile sunt bogate în betacaroten și zeaxantină, doi compuși cu proprietăți anticancerigene. În plus, fructele gojii conțîn germaniu, un mineral puternic, rareori regăsit în fructe.

Merele

Merele conțin quercetin, un compus cu rol antiinflamator, prezent în numeroase plante medicinale. Quercetinul poate combate cancerul pulmonar și încetini evoluția celui de prostată. În același timp, acesta fortifică sistemul imunitar și blochează hormonii care contribuie la dezvoltarea tumorilor.

Lămâile

Lămâile sunt mai puternice ca citostaticele (fapt dovedit), grație conținutului mare de flavonoizi cu efect antiinflamator și detoxifiant. Alături de alte ingrediente naturale, lămâile ajută la eliminarea substanțelor cancerigene și la prevenția metastazelor.

Citește și: Fructele care țin de foame și te feresc de cel mai periculos cancer. Trebuie să mănânci doar 6 pe zi

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân