Dietă pentru creier. Alimentele care te ajută să reduci îmbătrânirea cu până la 8 ani

  • Publicat:

Oamenii de știință recomandă o listă de alimente bune și pentru inimă, dar care te ajută să reduci îmbătrânirea creierului, conform studiilor în domeniu.

„S-a demonstrat că mâncatul anumitor alimente (și evitarea altora) încetinește îmbătrânirea creierului cu 7,5 ani și diminuează șansele de a dezvoltă boală Alzheimer”, concluzionează o cercetare Mayo Clinic.

Alimentele care te ajută să reduci îmbătrânirea cu aproape un deceniu

Fructele de pădure

Afinele și căpșunile sprijină capacitatea cognitivă datorită nivelului ridicat de flavonoide. Astfel, persoanele care consumă fructe de pădure vor avea cele mai lente rate de declin cognitiv, promit medicii.

Verdețurile

Dietă MIND (creierului) recomandă consumul a cel puțîn șase porții de legume cu frunze verzi (broccoli, varză kale, conopidă, spanac, etc) în timpul săptămânii.

Citește și: Când și cum te ajută dietă MIND

„Verdețurile sunt pline de nutrienți legați de o mai bună sănătate a creierului, cum ar fi acidul folic, vitamina E, carotenoide și flavonoide. Și s-a demonstrat că o porție pe zi încetinește îmbătrânirea creierului”, notează Mayo Clinic.

Nucile

Nucile sunt considerate cele mai bogate leguminoase: conțîn proteine numeroase, grăsimi sănătoase, vitamina E și resveratrol.

Stresul oxidativ și inflamația joacă un rol important în procesul de îmbătrânire, cum ar fi demența. Nucile diminuează stresul oxidativ.

Citește și: Dieta anti-demență. 50 de alimente care previn pierderile de memorie

Uleiul de măsline

Potrivit unor studii recente, includerea uleiului de măsline extravirgin în dietă poate ajută la prevenirea bolii Alzheimer. Acest lucru se poate datora impactului sau protector asupra vaselor de sânge din creier.

Fasolea, lintea și soia

Acestea sunt bogate în tot complexul B de vitamine și sprijină o mai mică rată a declinului cognitiv. Mai mult, proteinele și fibrele îți pot menține stabilizat nivelul de zahăr din sânge.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân