Dieta cu un shot de ulei de măsline: te scapă de burtică și ține de foame

Uleiul de măsline te poate ajuta și să slăbești, mai ales dacă îl consumi zilnic. Mai exact, un shot de ulei de măsline te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus.
  • Publicat:
Dieta cu un shot de ulei de măsline: te scapă de burtică și ține de foame
Dieta cu un shot de ulei de măsline: te scapă de burtică și ține de foame

S-au spus multe despre uleiul de măsline, iar asta pentru că acest aliment a câștigat atenția multor culturi, nu doar datorită gustului inconfundabil oferit preparatelor, ci și beneficiilor pentru sănătate. Uleiul de măsline și-a câștigat popularitatea și datorită dietei mediteraneene, care încurajează înlocuirea untului cu grăsimi sănătoase precum uleiul de măsline. Mai mult, află că uleiul de măsline te poate ajuta și să slăbești, mai ales dacă îl consumi zilnic. Mai exact, un shot de ulei de măsline te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus.

Un shot de ulei de măsline te scapă de kilogramele în plus

Potrivit unui studiu din 2018 publicat în European Journal of Nutrition, participanții care au consumat zilnic la micul dejun ulei de măsline în loc de ulei de soia au reușit să reducă grăsimea corporală și tensiunea arterială. Ține cont însă că doar consumul de ulei de măsline nu ajută în procesul de slăbire! Este nevoie de o combinație de factori esențiali, inclusiv o dietă echilibrată, activitate fizică regulată și un stil de viață sănătos pentru a putea slăbi. În continuare poți avea o dietă diversificată, bogată în nutrienți și fibre pe care să le iei din fructe, legume, leguminoase, cereale integrale, nuci și semințe.

Mai mult, uleiul de măsline este o grăsime care conține mai multe calorii per gram față de alți macronutrienți, ceea ce înseamnă că prea mult ulei de măsline duce la creșterea în greutate. Dar ce înseamnă prea mult? Potrivit ghidurilor americane, adulții ar trebui să consume între 20% și 35% grăsimi din caloriile zilnice.

Consumul de ulei de măsline te ajută să slăbești pentru că:

  • deși este o grăsime densă caloric, este foarte sățioasă, iar asta înseamnă că vei consuma mai puține calorii pe timpul zilei.
  • oferă gust mâncării, iar astfel reușești să te ții de o dietă pe termen lung.

Foto: shutterstock

Surse:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân