Cum să slăbești 5 kilograme fără să simți că ești la dietă

  • Publicat:
Cum să slăbești 5 kilograme fără să simți că ești la dietă

Fie că vrei să slăbești primele sau ultimele tale 5 kg, pierderea acestei greutăți reprezintă o realizare importantă. Pentru unii, a slăbi 5 kg înseamnă să intre din nou în perechea preferată de blugi, să urce un etaj de scări fără să-și piardă răsuflarea sau să reducă medicația pentru diabet.

Din păcate, rețeta pentru slăbit nu e universală. Ceea ce ajută o persoană să dea jos kilograme poate avea efect opus la alta. Prietenul tău ar putea garanta pentru postul intermitent, dar ție ți se pare greu să slăbești cu programul pe care îl ai. Sau colega de birou spune că o aplicație a ajutat-o să renunțe la pofta de dulce, însă tu nu te poți desprinde de zahăr. Indiferent de dieta pe care o urmezi, iată cele mai bune metode de a pierde 5 kg:

Hidratează-te corespunzător 

Studiile arată că persoanele care beau multă apă slăbesc mai mult decât cele care nu o fac. Un studiu din 2012 publicat în Obesity sugerează că apa potabilă te poate ajuta să slăbești comparativ cu băuturile îndulcite sau neîndulcite. Fă-ți apa mai interesantă adăugându-i puțină dulceață naturală cu câteva bucăți de fructe proaspete.

Nu te simți obligat să termini toată mâncarea din farfurie

Dacă te simți sătul și mulțumit, ia în considerare să-ți împarți porția în două și să păstrezi restul pentru mai târziu. Poți, de asemenea, să consumi alimentele rămase ca gustări mai târziu în cursul zilei.

Mănâncă vegetarian cel puțin o dată pe săptămână 

În general, vegetarienii și veganii au o greutate corporală mai mică decât cei care consumă carne. Asta deoarece carnea este mai bogată în calorii și are mai multe grăsimi saturate comparativ cu alternativele vegetale.

Consumă alimente integrale 

Eliminarea din dietă a alimentelor procesate și ambalate, cum ar fi biscuiții, chipsurile, prăjiturile și dulciurile, te va ajuta să slăbești, evitând caloriile goale și grăsimile saturate care blochează arterele. Alege fructe și legume proaspete, integrale, pentru a-ți hrăni corpul cu antioxidanți puternici și a ține foamea sub control – și, prin urmare, greutatea.

Gătește-ți singur mâncarea 

Mâncatul în oraș îți va crește în mod natural aportul caloric fără să-ți dai seama. Restaurantele tind să adauge o mulțime de sare, ulei și zahăr în mâncăruri. Mai mult, unele restaurante folosesc farfurii mai mari pentru a prezenta mâncarea, astfel încât porțiile pot fi înșelătoare. Economisește-ți caloriile în plus și gătește o masă hrănitoare acasă. Gândește-te la legume la cuptor, quinoa, somon la cuptor. Te poți bucura de ele oricum îți place!

Folosește farfurii mai mici 

Controlul porțiilor este punctul tău slab? Uneori, dimensiunea farfuriei te poate influența să îți pui mai multă mâncare decât ai nevoie. Folosește o farfurie mai mică pentru a-ți echilibra mesele și a consuma un număr mai redus de calorii.

Limitează distragerile în timpul mesei 

Evită să te uiți pe telefon sau să răspunzi la e-mailuri când mănânci. Aceste distrageri pot duce la supraalimentare și la o senzație de lipsă de satisfacție după masă. Mestecă bine mâncarea și ia o gură de apă între înghițituri pentru a ajuta la digestie completă.

Ține pofta de dulce sub control 

Știi deja cât de rău e zahărul pentru sănătatea ta. Un studiu din 2016 publicat în Progress in Cardiovascular Disease arată că o dietă bogată în zaharuri adăugate poate duce la un risc triplu de deces din cauza bolilor cardiovasculare. De asemenea, ține evidența lichidelor pe care le consumi. Băuturile carbogazoase, ceaiurile și cafeaua îndulcite și băuturile pentru sportivi sunt surse ascunse ale acestei substanțe albe.

Limitează carbohidrații rafinați 

Ar trebui să eviți pâinea, biscuiții, cerealele, pastele și produsele de patiserie făcute cu făină albă. Spre deosebire de alimentele din cereale integrale, cele cu făină rafinată nu au fibrele care țin sub control foamea și funcționarea optimă a digestiei.

Sursă foto: Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân