Citricele, ideale pentru arderea grăsimilor în timpul antrenamentelor

Un nou studiu arată că citricele, în special portocalele, ajută la arderea grăsimilor în timpul antrenamentelor.
  • Publicat:
Citricele, ideale pentru arderea grăsimilor în timpul antrenamentelor
FOTO: pexels.com / Citricele, ideale pentru arderea grăsimilor în timpul antrenamentelor

Despre portocale, numai de bine! Ştim că sunt bogate în vitamina C şi ideale pentru sănătatea întregului organism şi în special pentru sistemul imunitar. Acestea se numără printre fructele preferate de mulţi atleţi şi, pe bună dreptate, mai ales că sunt o sursă excelentă de tiamină, acid folic, fibre şi potasiu.

Se pare că citricele sunt mai mult decât o gustare sănătoasă şi hidratantă, iar asta datorită unui compus numit p-sineferină care ar putea ajuta la accelerarea arderii grăsimilor dacă este ingerat înainte de antrenament, arată un studiu publicat în Jurnalul Britanic de Farmacologie Clinică.

18 dintre participanţii la studiu au luat un supliment înainte de a face antrenamentul pe o bicicletă statică. Astfel, cercetătorii au măsurat caloriile arse şi tensiunea arterială, atât înainte de sesiunea se cycling, cât şi după.

În prima sesiune, grupul a luat o doză de p-sineferină, apoi au aşteptat o oră înainte de a se apuca de antrenament. În cea de-a doua sesiune, participanţii au primit o doză placebo, testând acelaşi antrenament. Ingerarea compusului nu avea niciun efect asupra asupra arderii caloriilor sau tensiunii arteriale comparativ cu tratamentul placebo.

Însă, partea interesantă este dată de faptul căc ercetătorii au observat o creştere de alcaloid în privinţa oxidării grăsimii şi reducerea oxidării carbohidraţilor la exerciţii de intensitate mică şi moderată. Mai exact, cicliştii au ars mai multe grăsimi decât carbohidraţi în timpul exerciţiilor de intensitate mică sau moderată. Datele arată că participanţii care au ingerat acea substanţă crescut capacitatea de ardere a grăsimilor.

Deşi citricele sunt considerate superalimente, nu trebuie să ne bazăm pe faptul că ne ajută să scădem miraculos în greutate. Însă, înainte de un antrenament acasă sau la sală, nu strică să fie prezente ca gustare pentru un plus de energie. Mai mult, creşterea capacităţii arderii grăsimilor în timpul unui antrenament ajută în procesul de slăbire.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc