Cele 8 „bombe calorice”. Alimentele care îngrașă fără să îți dai seama

  • Publicat:

O siluetă perfectă nu este atât de ușor de întreținut precum ai crede. Degeaba mănânci puțin, dacă alegi alimente bogate în calorii. Iată care sunt cele 8 ”bombe calorice” despre care nu știai că îți pot afecta silueta.

Alimentele cu cele mai multe calorii

Smoothie-urile

Cât sunt de delicioase, pe atât sunt de bogate caloric. Cel puțin cele din comerț, acelea sunt adevărate bombe calorice. Dacă, totuși, nu poți renunța la ele, alege să le prepari acasă. Fă porții mici din fructe proaspete, în care să adaugi frunze verzi și lapte vegetal neîndulcit.

Untul de arahide/migdale

Untul de arahide se înscrie și el în alimentele cu conținut caloric ridicat. Nici cel de migdale nu este de neglijat! Da, sunt gustări delicioase, însă trebuie consumate cu moderație.

Brânza

Fie că o consumi ca atare, fie că o integrezi în omlete și alte preparate, brânza poate fi un înlocuitor pentru carne, încât are proteine. Nu exagera însă cu consumul, 2 linguri de brânză rasă sunt arhisuficiente pe zi.

Semințele

Semințele, fie ele de in, cânepă sau chia sunt, de asemenea, o opțiune sănătoasă pentru dietă, DAR! Dacă le adaugi într-un smoothie deja bogat caloric, acestea vor îngrășa. Alege să le consumi ca atare, în starea lor proaspătă și în porții mici, în cantități sigure.

Avocado

Avocado îți poate da senzația de sațietate pentru mai mult timp, însă contează enorm și cantitatea pe care o consumi zilnic. Un sfert de fruct adăugat în salatele preferate sau pe pâinea toast e perfect!

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră este plină de antioxidanți importanți pentru bună funcționare, dar trebuie consumată moderat. O bucățică de ciocolată neagră este suficientă pentru consumul zilnic.

Cafeaua cumpărată

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân