Cele 4 legume care îngrașă la fel de mult ca micii. Românii le consumă în fiecare zi

  • Publicat:

Legumele sunt o sursă importantă de nutrienți esențiali pentru o dietă sănătoasă și echilibrată, dar nu toate legumele au același conținut caloric sau de carbohidrați. Iată ce legume pot contribui, de fapt, la îngrășare dacă sunt consumate în exces!

Legumele care îți aduc kilograme în plus și au aceleași calorii precum micii, de pildă

Printre legumele care îți aduc kilograme în plus, fără să știi asta, se numără negreșit cartofii. Specialiștii spun că aceștia sunt o adevărată bombă calorică indiferent că sunt copți, fierți sau prăjiți.

„Este important să avem un echilibru între diferitele tipuri de legume în dietă noastră. Legumele cu un conținut mai mare de carbohidrați, cum ar fi cartofii, mazărea sau fasolea, ar trebui consumate cu moderație, în timp ce legumele cu un conținut mai scăzut de carbohidrați, cum ar fi broccoli, spanacul sau salată verde, ar trebui să fie o bază a dietei noastre.” – Dr. Tania Dempsey, nutriționist.

Fasolea este o altă legumă care are aceleași calorii ca micii sau pizza, mai ales dacă este făcută iahnie. Potrivit specialiștilor, 100 de grame de fasole are aproape 200 de calorii, iar un castron de ciorbă de fasole dublează caloriile.

În aceeași categorie se mai află țelina și păstârnacul care nu sunt deloc legume indicate pentru o dietă perfectă și sănătoasă. Au mult calorii, așa că e bine să le eviți în supe și-n salate.

Atenție la modalitatea de preparare

Modurile de gătire pot afecta conținutul caloric al acestor legume. De exemplu, cartofii prăjiți sau cartofii gătiți în ulei pot avea un conținut caloric mai mare decât cartofii fierți sau copți la cuptor.

Legumele prietenoase cu silueta ta

Totodată, legumele care îngrașă mai puțin și merită incluse în meniul zilnic sunt roșiile, castraveții, ardeii sau salată verde.

Broccoli, iarăși, se numără printre cele mai sănătoase legume, fiind perfect pentru o dietă sănătoasă și sigură. Este bogat în vitamina C, fiind și foarte hrănitor.

Morcovul, de asemenea, este bun în prevenirea bolilor cardiovasculare, cataractei, cancerului și aterosclerozei. Este un aliat excelent dacă vrei să scapi de kilogramele nedorite. Mai sunt și alte legume, printre care varza și ridichiile.

Dacă le vei consuma întocmai, corpul tău îți va mulțumi și se va vedea asta!

Citește și: Dieta Verde – 20 de legume care accelerează metabolismul și ajută la slăbit

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân