4 beneficii pe care le are postul intermitent

Postul intermitent nu este doar o dietă extrem de populară, ci și o metodă demonstrată de a duce o viață lungă și sănătoasă.
  • Publicat:
4 beneficii pe care le are postul intermitent

Trendurile în materie de diete au fost întotdeauna o parte importantă a culturii populare. Și postul intermitent este una dintre cele mai populare și mai discutate diete. Oamenii din întreaga lume aleg această dietă în locul uneia tradiționale, cum ar fi consumul de alimente sărace în carbohidrați. Deci, ce este postul intermitent și de ce are atât de mult succes?

Ce este postul intermitent? 

Postul intermitent este un tip de model alimentar care împarte clar timpul între mese și post. Unele dintre cele mai populare abordări ale postului intermitent sunt:

Postul 16:8 – Vei lua toate mesele într-o fereastră de 8 ore și veți ține post în restul de 16 ore.

Postul 5:2 – Vei mânca în mod normal timp de cinci zile și veți ține post timp de două zile.

Postul în zile alternative – Vei urma dieta normală într-o zi și veți ține post în ziua următoare. 

Dar care sunt beneficiile acestuia?

Reduce riscul de diabet de tip 2 

Diabetul de tip 2, cauzat în principal de niveluri ridicate de zahăr, este una dintre cele mai frecvente diagnostice în era modernă. Și una dintre cele mai bune modalități de a reduce nivelul ridicat de zahăr este reducerea rezistenței la insulină, ceea ce poate fi realizat eficient prin postul intermitent.

Potrivit studiilor, postul intermitent nu numai că ajută la reducerea riscului de apariție a diabetului, ci protejează și împotriva retinopatiei diabetice, o afecțiune care poate duce la orbire.

Scade tensiunea arterială

Postul este una dintre cele mai rapide modalități de a reduce tensiunea arterială, iar una dintre cele mai importante măsurători ale tensiunii arteriale este tensiunea arterială sistolică. S-a constatat că această metodă reduce tensiunea arterială sistolică mai mult decât orice altă dietă.

Un nivel nesănătos al tensiunii arteriale poate afecta inima, creierul, ochii și rinichii. Prin urmare, menținerea sub control a tensiunii arteriale este esențială, iar postul intermitent poate fi foarte benefic pentru controlul acesteia.

Reduce inflamația 

O modalitate eficientă de control al inflamației este reducerea numărului de calorii și postul intermitent. Acest lucru se datorează faptului că toți markerii care cauzează inflamația vor scădea în timpul postului.

Scade colesterolul

Potrivit unor cercetări, postul în zile alternative și postul 5:2 reduc colesterolul rău (LDL), ceea ce poate crește potențialul de boli de inimă. De asemenea, poate scădea nivelul de trigliceride, care pot cauza accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord.

Postul intermitent este unul dintre cele mai populare metode de pierderea în greutate din prezent. Dar beneficiile sale nu se limitează la pierderea în greutate. Poate ajuta la îmbunătățirea sănătății în general și a imunității, ceea ce te poate ajuta să duci o viață lungă și sănătoasă.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being