Fasting sau postul intermitent: cum funcționează

Află detalii despre fasting sau postul intermitent, o metodă de slăbire promovată în mediul online!

La ora actuală,  fasting sau postul intermitent reprezintă una dintre cele mai populare metode de slăbit și de menținere.

Dacă nu știați până acum ce înseamnă fasting, ei bine, este momentul să aflați. Postul intermitent presupune consumul alimentelor într-o singură fereastră de timp de zi. Astfel, puteți mânca între 10 și 18 sau între 12 și 20.

În funcție de stilul de viață și de program, puteți alege o fereastră din zi de 6 sau 8 ore în care să mâncați.

De asemenea, există varianta 5 cu 2. 5 zile mâncați pe tot parcursul zilei și 2 zile faceți fasting, dar cu maximum 500-600 de calorii pe zi.

Se spune că prin fasting veți slăbi pentru că organismul va începe să ardă din depozitele de grăsime. Practic, organismul are nevoie de surse de energie. Iar dacă nu-i mai dați mâncare în afara ferestrei de fasting, se va descurca cu depozitele de grăsime.

O altă explicație a slăbirii prin fasting ar fi aceea că vă reduceți implicit numărul de calorii pentru că nu veți mai mânca pe tot parcursul zilei.

Fastingul are mulți adepți în rândul medicilor și sportivilor. Unele studii au arătat că postul intermitent este bun pentru memorie, inimă, performanță sportivă și combaterea obezității.

Fastingul nu trebuie făcut de copii, femei gravide, de cele care alăptează, de persoanele cu diabet sau de cele cu tulburări alimentare.

Însă fastingul poate avea și efecte adverse precum iritabilitatea, oboseala, senzația acută de foame sau consumul exagerat de alimente în fereastra de alimentare.

Cel mai bine ar fi ca fastingul să fie combinat cu restricția calorică și cu adoptarea unui stil alimentar mediteranean, bazat pe pește, carne slabă, legume, fructe și cereale integrale.

Însă pentru un program de slăbire personalizat, adaptat nevoilor fiecăruia dintre voi, cel mai bine ar fi să mergeți la un medic!

Pentru mai multe informații de nutriție sănătoasă și slăbire, vă așteptăm și pe canalele noastre de youtube, insta și tik tok!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult