Cele 3 diete pe care ar trebui să le încerci în 2024. Vei slăbi garantat!

  • Publicat:
Cele 3 diete pe care ar trebui să le încerci în 2024. Vei slăbi garantat!

Fiecare început de an aduce cu sine noi angajamente pentru tine, legate mai ales de sănătatea și bunăstarea personale. Mulți oameni își stabilesc drept principală rezoluție pierderea în greutate. Dieta și transformarea obiceiurilor alimentare personale într-un stil de viață sănătos pot dura ceva timp și necesită reziliență pentru a rămâne angajat și motivat în timp ce lucrezi la obiectivele tale. 

Iată câteva idei de diete pe care să le încerci în 2024 și care te vor ajuta garantat să îți începi călătoria către greutatea ideală:

Postul intermitent 

Postul intermitent a câștigat popularitate deoarece poți schimba perioadele în care mănânci și oferă indivizilor cea mai mare flexibilitate în privința obiceiurilor alimentare și a programelor zilnice aglomerate sau agitate. Postul intermitent implică încetarea consumului de alimente  pentru perioade cuprinse între opt și șaisprezece ore la rând. Mulți oameni care folosesc această metodă vor lua cina devreme și nu vor mânca până la prânzul zilei următoare. Este ușor de ținut și nu necesită pregătiri speciale sau aporturi calorice programate. Postul intermitent poate contribui la repornirea metabolismului și la depășirea fazei de platou în pierderea în greutate, în cazul în care alte metode nu au mai dat rezultate.

Dieta pe bază pe plante

Dieta bazată pe plante rămâne în tendințe, dar în 2024 se așteaptă să crească popularitatea diferitelor tipuri de proteine alternative la cele din carne. Burgerul din soia a fost înlocuit cu opțiuni mai atrăgătoare vizual, cum ar fi tortilla cu fasole neagră și quinoa. Adăugarea mai multor legume în dieta zilnică te poate ajuta să susții noul tău mod de a mânca alimente cu un conținut caloric redus. De asemenea, există o mulțime de aplicații speciale care te-ar putea  ajuta cu sfaturi și idei de planificare a meselor, în cazul în care ai nevoie de ajustări speciale sau dacă ai multe alergii sau sensibilități alimentare.

Dieta cu conținut scăzut de zahăr

Mulți oameni sunt nevoiți să-și reorganizeze obiceiurile alimentare zilnice după ce au luat în greutate fără să bage de seamă, practic. Și se știe că printre principalii vinovați se află zahărul. Care, pe lângă că îngrașă, este la fel de periculos precum orice drog. Dă dependență și are o mulțime de efecte negative asupra organismului, așa că o dietă în care să controlezi cantitatea de zahăr pe care o ingerezi zilnic pare o decizie excelentă pentru anul care vine. Ai în vedere că nu este suficient să renunți doar la dulciuri și la zahărul rafinat, ci să verifici cu mare atenție tot ceea ce mănânci, pentru că zahărul există într-o mulțime de alimente pe care le consumi zilnic.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân