Cele 3 alimente pe care trebuie să le consumi în noiembrie. Te scapă de oboseală și te ajută să îți recapeți energia

  • Publicat:
Cele 3 alimente pe care trebuie să le consumi în noiembrie. Te scapă de oboseală și te ajută să îți recapeți energia

Nu puține persoane au constatat că masa le poate afecta nivelul de energie, mai ales în sezonul rece. Cel mai bun mod de a oferi organismului tău energie din ceea ce mănânci, este să te asiguri că alegi alimentele corespunzătoare. Iată care sunt acestea!

Cele mai bune alimente care combat oboseala în sezonul rece

Pentru ca o persoană să aibă mai multă energie în urma consumului de alimente, trebuie să îi ofere organismului cea mai bună mâncare. Iată trei alimente pe care și tu ar trebui să le consumi toamna aceasta!

Ovăzul

Ovăzul este unul dintre cele mai complexe alimente pe care le putem consuma. Cu un conținut ridicat de proteine și fibre, este deosebit de util împotriva oboselii și a stresului.

Oferă și avantajul sațietății, astfel că poate fi integrat în toate mesele: la mic dejun, împreună cu fructe sau iaurt, la prânz și cină alături de legume sotate.

Fructele uscate

Nucile au efect energizant, în special asupra creierului, datorită conțintului ridicat de acizi de tip Omega3.

Migdalele, iarăși, sunt și ele excelente în alungarea oboselii și stresului. Conțin magneziu și sunt esențiale pentru bunăstarea sistemului nervos.

Pot fi consumate atât dimineața, alături de iaurt, cât și în timpul zilei ca gustare.

Pâinea și pastele integrale

Carbohidrații complecși care se regăsesc în pâinea și pastele integrale oferă acel boost de energie de care avem cu toții nevoie pentru a funcționa în timpul zilei.

La mic dejun putem opta pentru o felie subțire de pâine integrală cu unt sau dulceață, timp în care la prânz putem alege pastele integrale – sunt sățioase și asigura doza de energie optimă.

Citește și: Cele 5 legume pe care trebuie să le mănânci în luna noiembrie

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân