Cea mai periculoasă sursă de proteină, când vrei slăbești și să scapi de burtă. Îngrașă și faci colăcei, de fapt!

Când vrei să slăbești și să scapi de grăsimea de pe burtă, știi deja că sunt câteva alimente pe care trebuie să le eviți. E vorba și de o proteină!
  • Publicat:
Cea mai periculoasă sursă de proteină, când vrei slăbești și să scapi de burtă. Îngrașă și faci colăcei, de fapt!
Foto: shutterstock

Când vrei să slăbești și să scapi de grăsimea de pe burtă, știi deja că sunt câteva alimente pe care trebuie să le eviți. Mai mult, ți se spune că trebuie să consumi multă proteină, dar află că, deși acest macronutrient este excelent în orice dietă, pentru că oferă senzația de sațietate și te ajută să-ți păstrezi masa musculară, nu toate sursele de proteină sunt create în mod egal.

Mulți dintre voi nu vă veți bucura de acest răspuns, dar cea mai proastă și periculoasă sursă de proteină pentru grăsimea abdominală este brânza. Deși este o sursă excelentă atât de proteină, cât și de calciu, brânza nu este recomandată atunci când te preocupi de grăsimea abdominală.

Majoritatea caloriilor din brânză provin din grăsimi, nu din proteine. De exemplu, 28g de brânză mozzarella conțin aproximativ 85 de calorii, din care 60 de calorii provin din grăsime și doar 23 de calorii din brânză provin din proteină. Caloriile din grăsimi se adună rapid, astfel încât chiar și o porție mică de brânză poate adăuga rapid calorii. Pe de altă parte, poți consuma o porție mult mai mare dintr-un aliment bogat în proteină pentru mult mai puține calorii. Cum ar fi carne de curcan, de pui, ton sau somon, de exemplu.

Interesant este că majoritatea oamenilor nici măcar nu iau în considerare brânza ca proteină principală într-o masă. Multe persoane își îndreaptă atenția către somon, pui la grătar, tofu sau ouă.

Alternativă sănătoasă de proteină care înlocuiește brânza

Dacă brânza este alimentul care îți place foarte mult, ar trebui să iei în considerare un tip de brânză cu un conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi.

Brânza cottage cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi este, de asemenea, o alegere prietenoasă pentru pierderea în greutate. Jumătate de cană de brânză cottage conține aproximativ 90 de calorii și oferă 12 grame de proteină. Deși atât brânza cottage, cât și brânza fără grăsimi sunt produse lactate, niciuna nu conține grăsimi saturate care să înfunde arterele. Așadar, nu este bună doar atunci când vrei să slăbești și să scapi de burtă, ci și pentru sănătatea inimii.

De ce este important să consumi proteină când vrei să slăbești?

Proteina este adevăratul aliat împotriva grăsimii când vine vorba de pierderea în greutate, deoarece oferă senzația de sațietate și te scapă de pofta de mâncare. De asemenea, menține nivelul de zahăr din sânge stabil, ceea ce te ajută să eviți căderile de energie care duc la pofta de alimente nesănătoase. În plus, ajută la construirea și repararea țesutului muscular, de care corpul tău are nevoie pentru forță și un metabolism rapid.

Deși s-a demonstrat că proteina este utilă pentru pierderea în greutate, dacă consumi proteină care conține și grăsimi sau zahăr, se adună rapid în calorii care pot contribui la creșterea în greutate și/sau pot crea inflamații în corp, ceea ce face mai dificilă pierderea în greutate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân