Cea mai mare greșeală pe care o fac oamenii când încearcă să slăbească. Avertismentul specialiștilor

  • Publicat:
Cea mai mare greșeală pe care o fac oamenii când încearcă să slăbească. Avertismentul specialiștilor

Există anumite lucruri care vor merge întotdeauna mână în mână cu pierderea în greutate – o alimentație mai sănătoasă și mai mult sport, spre exemplu.

Și apoi există alte lucruri, pe care am putea presupune că fac, de asemenea, parte din proces, despre care experții spun acum că mai rău ne încurcă. Iată care este cel mai important dintre acestea:

Greșeala majoră pe care o fac cei care vor să slăbească

Când vine vorba de greșeli pe care le facem atunci când ne propunem să scădem în greutate, lista poate fi destul de lungă: de la mâncat alimente nepotrivite, la orele la care obișnuim să luăm masa și până la tipul de asocieri alimentare sau lipsa de mișcare.  

Surprinzător, specialiștii spun că cea mai mare greșeală pe care o fac oamenii în procesul de slăbire este să se cântărească zilnic. Câțiva nutriționiști au explicat pentru nypost.com de ce cântarul este un obstacol așa de mare în diete și de ce trebuie să trecem peste această practică arhaică și neproductivă care, probabil, ne împiedică să facem progrese reale.

Ce spun specialiștii

„Le spun oamenilor tot timpul să arunce cântarul”, a spus nutriționista Melanie Betz, fondatoare și CEO a The Kidney Dietitian. „Greutatea este doar o foarte mică a sănătății în ansamblu. Sănătatea este cu adevărat starea ta fizică și mentală de bine. În cultura noastră concentrată pe greutate, este ușor să cazi în capcana de a face orice pentru a obține un număr mai mic pe cântar și să ignori ce efect are asupra sănătății tale mintale sau fizice”, a explicat ea.

„Cântarul nu face diferența între pierderea de grăsime, pierderea în greutate sau pierderea de mușchi”, a spus Bess Berger, nutriționistă specializată în PCOS (sindromul ovarelor polichistice) și menopauză. „Am cliente care se urcă pe cântar o dată sau de două ori pe zi. Le recomand să înceapă să se cântărească mai puțin frecvent, urcându-se pe cântar nu mai des de o dată la câteva zile. După aceea, putem reevalua situația. Este mai important să te simți bine în pielea ta, să ai o stare mentală bună și să ai energie decât ceea ce spune numărul de pe cântar”, a spus Berger.

„Greutatea poate fluctua în fiecare zi, între 1 și 4 kilograme. Acest lucru poate fi legat de alimentele pe care le mănânci, de deplasările de fluid din organism, de nivelurile de stres și de ciclurile menstruale ale femeilor”, a spus și nutriționista Patricia Kolesa.

Sursă foto: Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân