Ce se întâmplă, de fapt, dacă mănânci covrigi în fiecare zi. Mulți români fac această greșeală

  • Publicat:
Ce se întâmplă, de fapt, dacă mănânci covrigi în fiecare zi. Mulți români fac această greșeală

Fie că îi mănânci în fugă în drum spre birou sau îi savurezi alături de un iaurt, covrigii sunt eroii micului dejun. Calzi, gustoși și ușor de găsit efectiv la orice colț de stradă, aceștia nu au cea mai bună reputație în industria sănătății și pe bună dreptate. Iată ce se întâmplă atunci când te bucuri de un covrig în fiecare zi.

Ce se întâmplă dacă mănânci în fiecare zi covrigi

Covrigii nu au multe fibre, și, dacă sunt incluși regulat în dietă, pot afecta tractul gastrointestinal dacă nu primești fibre din alte alimente, cum ar fi fasolea sau linte. Fibrele sunt necesare pentru a te simți sătul după masă, așa că un covrig cu conținut scăzut de fibre nu-ți va menține senzația de sațietate pentru foarte mult timp. Consumul de covrigi integrali este o modalitate mai bună de a te bucura de acest aliment și de a obține mai multe fibre în dietă.

Ai în vedere și faptul că un alt mare minus pe care îl au covrigii, conform experților în sănătate, este numărul mare de calorii. Covrigii sunt denși, ceea ce le conferă textura lor caracteristică și elastică. Doar că, acest lucru înseamnă și că au mai multe calorii într-o singură porție decât o felie de pâine. Uneori, un covrig poate conține și de trei ori mai multe calorii decât o singură felie de pâine.

Cum poți face covrigul mai sănătos

Orice aliment poate fi savurat în mod moderat. Dacă vrei un covrig proaspăt uns cu brânză de vaci din când în când, fă-o. Cu toate acestea, dacă vrei să mănânci un covrig în fiecare zi, există multe modalități de a-i face mai sănătoși. În loc să mănânci un covrig de dimensiuni obișnuite în fiecare dimineață, alege unul mini. Acest lucru îți va permite să te răsfeți menținând totodată numărul de calorii mai scăzut. Făcând această schimbare, poți economisi până la 200 de calorii pe zi.

Să alegi înțelept cu ce combini covrigii în fiecare zi este extrem de important. Folosește brânză de vaci degresată în loc de crema grasă de brânză, spre exemplu. Sau combină-i cu alimente bogate în proteine, precum untul de arahide, humusul și ouăle, pentru un plus de nutrienți. 

Surse: https://www.health.com/nutrition/are-bagels-healthy

https://www.healthline.com/nutrition/are-bagels-healthy#best-choices

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân