Ce se întâmplă cu organismul tău dacă sari peste micul dejun

  • Publicat:
Ce se întâmplă cu organismul tău dacă sari peste micul dejun
Sursa foto: shutterstock

În încercarea de a slabi, mulți dintre noi sărim peste cea mai importantă masă a zilei, peste micul dejun. Pe termen scurt nu are de ce să te îngrijoreze, însă pe termen lung acest fapt poate avea consecințe foarte grave asupra organismului tău.

Multe persoane nu conștientizează urmările obiceiului de a sări peste micul dejun. Prima masă a zilei are efecte incredibile asupra organismului pe care încă le subestimăm.

Dacă și tu obișnuiești să sari peste micul dejun, vei risca o serie de consecințe negative pe care te invit să le descoperi mai jos!

Efecte negative asupra inimii

Potrivit specialiștilor, persoanele care sar peste prima masă a zilei au cu 27% multe șanse de a face un AVC în comparație cu ceilalți. Tot persoanele care nu mănâncă până în prânz sunt și hipertensive, mai avertizează specialiștii.

Efecte negative asupra nivelului de energie

Lipsa micului dejun din timpul zilei poate avea consecințe negative asupra energiei și dispoziției tale, dar și a memoriei.

Citește și: 5 motive pentru care micul dejun e important

Poate cauza dureri severe de cap

Hipoglicemia este termenul medical folosit pentru a indică nivelul scăzut de zahăr din sânge. Renunțarea la micul dejun poate declanșa o scădere masivă a nivelului de zahăr din sânge și duce la eliberarea hormonilor care ar putea compensa nivelurile scăzute de glucoză. Din acest motiv, tensiunea arterială crește, declanșând astfel dureri de cap sau chiar migrene.

Poate afecta întreg metabolismul

Micul dejun este că un combustibil pentru o bună funcționare pe parcursul întregii zile. Dacă nu te alimentezi corect, te vei simți obosită întreaga zi.

Poate influența căderea părului

Dacă mănânci alimente nesănătoase, acest lucru nu te poate ajuta prea mult, însă dacă sări complet peste micul dejun, vei pierde toate proteinele necesare pentru întreținerea părului.

Citește și: Cele mai comune greșeli pe care le faci la micul dejun și cum să le eviți

Surse: HealthLine, EAT THIS, Eating Well

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân