Cum să îți controlezi poftele alimentare

  • Publicat:
Cum să îți controlezi poftele alimentare
Sursa foto: shutterstock

Dacă privim în jur, junk food-ul, alimentele procesate și carbohidrații nocivi sunt prezenți la tot pasul și în lipsa unei educații conștiente legate de propriul organism, de emoții și de poftele alimentare, cei mai mulți aleg să își dea câte un „boost” de energie cu cele mai nepotrivite alimente.

Acest stil de viață, combinat și cu sedentarismul poate reprezenta o bombă cu ceas care va exploda prin kilograme nedorite, boli cronice sau autoimune.

Ce se întâmplă cu alimentația în contextul muncii de acasă

Dacă în drum spre birou obișnuiai să îți iei în grabă un covrig sau o merdenea, cel mai probabil lucrând de acasă nu îți vei schimba obiceiurile alimentare nesănătoase. Astfel, vei fi tentat să îți comanzi un meniu similar cu cel de la birou, și nu unul cu broccoli sau cartofi dulci spre exemplu.

Meal prep-ul sau mâncarea la caserolă pregătită din timp reprezintă o soluție pentru cei care nu au timp.

Citește și: Conceptul de meal prep: economie de timp, reducerea risipei mâncării, o dietă controlată

Dacă nu controlăm ce mâncăm, pierdem controlul asupra greutății. Alimentele de tip fast-food, mâncarea procesată din supermarketuri, chiar și mâncarea gătită în unele restaurante (shaormerii, kebap, etc) conțin combinații explozive de zahăr, sare și grăsimi – combinații cu efecte extraordinar de nocive pentru organismul nostru CARE DAU DEPENDENȚĂ, atenție!

Oamenii justifică mâncatul prost cu lipsa de timp datorată muncii și task-urilor zilnice.

Cum să îți controlezi mai eficient poftele alimentare

Consumă mai multe alimente cu indice glicemic mic

Cu cât indicele glicemic al unui aliment este mare, cu atât el se transformă mai repede în glucoză. Astfel, alimentele cu indice glicemic mic + energie constantă = mai puțină insulină în corp și mai puține depuneri de grăsime.

Optează pentru „hrană vie”

Mâncarea procesată ne îmbolnăvește și ne face clienți cu carduri de fidelitate la farmacie și nu numai.

Specialiștii sunt de părere că, dacă noi mâncăm mâncare în stare cât mai naturală, putem fi sănătoși mult timp.

Alimente în stare naturală: legume și fructe bio, carne de țară, brânză sau lapte proaspăt, etc.

Ascultă-ți corpul

Învață să îți asculți emoțiile, ce simți, de ce simți, cum simți. Pofta de mâncare până la urmă nu este decât o stare și toate învățăturile spirituale ne spun că, dacă nu putem controla ce băgăm în gură, nu vom putea controla nimic în viață.

Surse: HealthLine, New York TIMES

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân