Cele mai comune greșeli pe care le faci la micul dejun și cum să le eviți

  • Publicat:
Cele mai comune greșeli pe care le faci la micul dejun și cum să le eviți
sursa foto: shutterstock

Crezi că ai o alimentație corectă și consumi alimentele potrivite pentru o sănătate de fier? Iată ce greșeli poți face și tu la micul dejun și de care nu îți dai seama!

Mic dejun: greșeli, soluții în evitarea lor

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, acest fapt e deja știut de toată lumea. Să îl ratezi fiind pe grabă să ajungi la birou sau să mănânci pe fugă, incorect și nesănătos sunt doar câteva dintre greșelile frecvente pe care cu toții le facem atunci când vine vorba de micul dejun.

Iată care sunt însă cele mai importante erori pe care trebuie să le eviți și tu pentru a-ți începe ziua bine!

Sari peste micul dejun

Așa cum am menționat mai sus, ratarea micului dejun este o greșeală imensă dacă vrei să te bucuri de o sănătăte bună, dar și de o greutate optimă.

Chiar dacă te poți trezi dimineața cu senzația de sațietate de la cina din seara anteriora, micul dejun trebuie să fie sfânt. Specialiștii mai spun că mesele târzii și sățioase pot modifica activitatea metabolismului și pot chiar să cauzeze un somn agitat, lipsit de odihnă. Cu toate acestea, trebuie luat un considerare faptul că deși senzația de sațietate poate persista, corpul tău nu a mai fost hrănit de ore bune, iar săritul peste mesele importante ale zilei poate încetini metabolismul.

Mănânci prea mult

La polul opus, există și situația în care mănânci mult prea mult la micul dejun. Chiar dacă ai în farfurie doar alimente cu conținut scăzut de calorii, asta nu înseamnă că poți mânca oricât dorești. Fii precaut atunci când vine vorba de cantitatea alimentelor consumate pentru a te asigura că nu depășești cantitatea calorică recomandată la o singură masă. În caz contrar, vei ajunge să acumulezi kilograme în plus.

Nu bei apă dimineața

Apă nu trebuie să lipsească de la nicio masă. Hidratarea corpului este atât de importantă. Asigură-te, așadar, că ai la îndemână cel puțin un pahar cu apă atunci când iei micul dejun și numai. Apa va susține digestia, iar tu te vei simți sătul.

Consumi produse de patiserie

Croissantele, covrigii sau foietajele pot fi cu adevărat delicioase, însă nu sunt deloc recomandate la micul dejun. Chiar dacă se poate întâmplă să fii pe fugă, evită consumul acestora. Consumă mai degrabă un fruct, un iaurt slab în grăsimi și o cafea. Produsele de patiserie nu vor face decât să crească indicele glicemic din sânge și să inducă stări ulterioare de foame.

Bei sucuri din fructe

Gândește-te cât zahăr conține paharul tău cu suc de portocale. Încearcă să îl înlocuiești cu un pahar de suc natural, stors în casă, obținut atât din fructe, cât și din legume. Tips! Merele verzi pot fi o combinație excelentă împreună cu ghimbirul și morcovii.

Alegi cafeaua îndulcită

Deși poate avea un gust cu totul deosebit, cafeaua servită cu frișcă, siropuri sau alte arome are un aport considerabil de zahăr, calorii și substanțe nocive pentru organism. Încearcă să reziști tentației și fie fă-ți cafeaua de acasă, ușor îndulcită, fie optează pentru o cafea tonică, neagră, fără alte adaosuri.

Crezi în mirajul batoanelor cu cereale

Chiar dacă sunt promovate ca fiind ideale pentru prima masă a zilei, specialiștii în nutriție recomandă precauție și atenție maximă la numărul de calorii ale batoanelor! Acestea pot avea un conținut ridicat de zahăr, siropuri și conservanți care produc dezechilibre în organism. Poți înlocui batoanele cu mese din cereale integrale pe care le poți consuma în iaurt sau în lapte. Atenție, însă! Nu exagera cu porțiile de cereale.

Surse: Eat This, Nourish by WebMd, Eating Well

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân