Sari peste micul dejun? Rişti să faci diabet

Micul dejun reprezintă cea mai importantă masă din zi, se tot spun specialiştii în nutriţie de la o vreme. Pentru a ne menţine silueta şi pentru a fi produsctivi pe parcursul zilei, dar şi pentru a ne feri de mari probleme de sănătate, după cum sugerează cel mai recent studiu al oamenilor de ştiinţă americani.
20.06.2013
Sari peste micul dejun? Rişti să faci diabet

Micul dejun reprezintă cea mai importantă masă din zi, ne tot spun specialiştii în nutriţie de la o vreme. Pentru a ne menţine silueta şi pentru a fi productivi pe parcursul zilei, dar şi pentru a ne feri de marile probleme de sănătate, trebuie neapărat să luăm masa de dimineaţă, după cum sugerează cel mai recent studiu al oamenilor de ştiinţă americani.


Potrivit rezultatelor obţinute în urma unei cercetări pe femei supraponderale, persoanele care obişnuiau să sară peste mcul dejun prezentau cele mai mari niveluri de rezistenţă la insulină şi dezechilibre ale zahărului în sânge, care sunt factori de risc major în apariţia diabetului.

Descoperirea este una care leagă de fapt relaţia dintre diabet şi regimul alimentar dezechilibrat al oamenilor. Doar în America, peste 31 de milioane de persoane nu iau micul dejun, adică aproximativ 10% din populaţia ţării, ceea ce ne duce cu gândul la faptul că numărul în creştere de cazuri de diabet este cauzat şi de stilul de viaţă haotic, presărat cu evenimente stresante şi întotdeauna pe fugă al omului modern.

Studii anterioare au demonstrat că săritul peste micul dejun poate duce la predispoziţie către alimente nesănătoase, obezitate, boli cardiovasculare, lipsă de concentrare, epuizare fizică şi psihică şi risc crescut de boli neurovegetative, cum este boala Alzheimer sau demenţa.


 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea