Ce poți să faci cu roșiile care s-au înmuiat. Rețete + măști de față și păr la care nu te-ai fi gândit

Poți face multe rețete cu ajutorul lor, ba mai mult, le poți folosi și ca măști pentru față. Iată ce poți să faci cu roșiile care s-au înmuiat.
  • Publicat:
Ce poți să faci cu roșiile care s-au înmuiat. Rețete + măști de față și păr la care nu te-ai fi gândit
Foto: shutterstock

Chiar dacă roșiile pe care le ai în casă s-au înmuiat, nu te grăbi să le arunci! Poți face multe rețete cu ajutorul lor, ba mai mult, le poți folosi și ca măști pentru față. Nu te-ai fi gândit la asta, nu? Iată ce poți să faci cu roșiile care s-au înmuiat.

Pentru început să înțelegem că aceste roșii au o textură mai moale și sunt mai decolorate și, cu toate astea, pot fi folosite la gătit dacă sunt folosite cât mai repede posibil. Pentru a le extinde durata de viață le mai poți ține la frigider pentru câteva zile. O variantă foarte des întâlnită este aceea de a le folosi în tarte și quiche-uri sau sub formă de suc sau sos pentru preparate.

Nu confunda roșiile moi cu cele stricate! Roșiile stricate prezintă semne evidente, printre care și mucegai sau pete negre și nu este recomandat să le folosești în preparate.

Rețete cu roșii moi

Iată câteva sugestii care să-ți fie de ajutor:

  1. Fă salsa: ai nevoie de roșii tăiate cubulețe, puțină ceapă, chilli și coriandru
  2. Fă un sos de roșii: roșiile sunt excelente pentru sosuri datorită conținutului de zahăr, mai ales dacă sunt moi
  3. Pune-le la uscat: taie roșiile pe jumătate și pune-le la soare timp de 3-4 zile până se usucă complet
  4. Fă un smoothie: pune roșiile moi într-un blender doar cu apă și obține un suc natural și delicios
  5. Fă gem de roșii: gemul de roșii este o variantă excelentă, mai ales dacă ai rămas cu o cantitate generoasă de roșii.
  6. Fă supă cremă de roșii: supa de roșii este o variantă prin care poți folosi roșiile moi. Supa cremă de roșii este ușor de făcut și se pregătește rapid într-un blender, după ce roșiile sunt date în cuptor.

Ce poți să faci cu roșiile care s-au înmuiat? Mască de față sau scrub

Roșiile nu sunt bune doar pentru gătit, ci și pentru piele. Una dintre modalitățile prin care pot fi folosite este făcând o mască de față sau un scrub. Nu ne crezi? Iată cum să faci asta și ce beneficii are.

Roșiile alături de zahăr pot forma un scrub care poate exfolia și lumina pielea. Roșiile au acizi naturali care îndepărtează celulele moarte. Dacă amesteci roșiile cu miere poți obține o mască de față hidratantă care poate repara și rejuvena pielea.

De asemenea, masca de față cu roșii poate fi aplicată seara, înainte de culcare, pentru a diminua porii dilatați și pentru a reduce excesul de sebum.

Poți amesteca ovăz, avocado și roșii pentru a obține o mască hrănitoare care să vindece pielea sensibilă.

Roșiile moi pot fi folosite și pentru tratamentele pentru păr. Amestecă roșiile cu iaurt și aplică pe păr compoziția pentru a obține mai multă strălucire.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân