Măşti naturale de faţă: beneficii, reţete, sfaturi înainte de aplicare

Poate mersul la spa este un lux, iar dacă nu ţi-l poţi oferi, pielea ta merită să fie răsfăţată. Măştile naturale sunt răspunsul!
  • Publicat:
Măşti naturale de faţă: beneficii, reţete, sfaturi înainte de aplicare

Măştile faciale sunt cea mai simplă modalitate a femeilor de a se relaxa şi răsfăţa. Cum să nu le iubeşti când vin în diferite forme, de la cele tip şerveţel, până la cele sub formă de argilă?! Acum, pe lista favoritelor noastre, se poziţionează glorios măştile naturale, homemade, care pot fi realizate rapid, cu ajutorul alimentelor care deja se regăsesc în bucătărie şi care ne ajută să avem grijă de tenul nostru folosind doar ingrediente naturale. De exemplu, iaurtul ajută la exfoliere, în timp ce mierea elimină bacteriile şi hidratează tenul, iar pudra de cacao oferă strălucire pielii. Poate că mersul la spa este un lux, iar dacă nu ţi-l poţi oferi, pielea ta sigur merită câteva clipe de răsfăţ. Şi nu este nevoie de prea mult efort.

Măşti naturale de faţă: beneficii

Indiferent de tipul de piele pe care îl ai, măştile vin la pachet cu numeroae beneficii. Sensibilă, uscată, uleioasă sau predispusă la acne, este imposibil să nu găseşti un mix potrivit pentru pielea ta.

Acţionează rapid asupra pielii. Măştile faciale sunt tratamente care acţionează rapid. Chiar dacă trebuie lăsate să acţioneaze cel mult 20 de minute, vei simţi schimbări majore încă de la prima utilizare. Pielea va fi mai catifelată, mai hidratată sau, de ce nu, mai luminoasă.

Nu conţin chimicale. Atunci când prepari o mască acasă, ştii exact ce ingrediente foloseşti. Nu foloseşti chimicale sau aditivi care să te îngrijoreze şi, mai mult, controlezi chiar şi cantităţile şi calitatea ngredientelor pentru a alcătui masca perfectă pentru tipul tău de ten.

Sunt ieftine şi simplu de realizat. Măştile homemade te ajută să economiseşti timp şi bani. Tot ce trebuie să faci este să amesteci câteva ingrediente şi să le aplici. Costă mult mai puţin decât produsele comerciale şi le poţi folosi oricât de des îţi doreşti.

Sunt ideale pentru rutina zilnică de îngrijire:

  • Curăţă tenul şi-l scapă de impurităţi;
  • Desfundă porii;
  • Îmbunătăţeşte aspectul pielii;
  • Hidratează.

Măşti naturale de faţă: reţete

Mască homemade pentru hidratarea tenului

Tenul uscat nu arată deloc bine, iar multitudinea de creme la care apelezi nu este tocmai cea mai bună opţiune. Pentru un ritual de hidratare şi relaxare îţi recomand masca cu miere şi avocado.

Ai nevoie de:

  • 1/2 avocado;
  • 1 linguriţă de miere;
  • 1 pumn de ovăz.

Ştiu că arată ca un mic dejun pe care obişnuieşti să-l vezi în feed-ul de Instagram, dar te asigur că aceste ingrediente sunt ideale pentru tenul tău. Mierea, de exemplu, ajută pielea să se refacă fără să devină grasă sau uleioasă. După ce ai amestecat toate ingredientele, aplică masca pe zonele cu probleme şi masează pielea cu blândeţe. Această mască ajută la diminuarea cicatricilor şi repară ţesuturile pielii, deoarece are efect regenerator. Cât despre prezenţa ovăzului, acesta este un ingredient folosit chiar şi în produsele din comerţ. Ovăzul hidratează în profunzime şi calmează pielea, iar datorită uleiurilor pe care le are în compoziţie, în combinaţie cu avocado, oferă pielii o textură fină şi sănătoasă. Dacă nu ai avocado acasă, acesta poate fi înlocuit cu laptele, care conţine acid lactic şi care exfoliază pielea şi oferă luminozitate fără să irite. Las-o să acţioneze timp de 15 minute.

Mască homemade pentru îmbunătăţirea texturii pielii

Nu trebuie să investeşti sume uriaşe pe tratamentele faciale sau să alergi în căutarea scrub-ului perfect pentru a obţine o piele catifelată.

Ai nevoie de:

  • 1 linguriţă de iaurt natural;
  • 1 linguriţă de miere;
  • 1 linguriţă de turmenic.

La fel ca laptele, iaurtul conţine acid lactic care ajută pielea să recapete acea strălucire şi luminozitate. Datorită mierii, care hidratează în profunzime pielea obţine un aspect moale şi elastic, iar turmenicul ajută la combaterea pigmentării.

Mască homemade pentru luminozitate

Una dintre marile tendinţe care promite să facă furori şi în anul ce urmează este tenul luminos, cu un aspect natural şi sănătos. Nu este nevoie de produse cosmetice sofisticate pentru a-l obţine, ci pur şi simplu, poţi ajunge la acelaşi rezultat cu doar câteva trucuri. Naturale, bineînţeles.

Ai nevoie de:

  • 1 linguriţă de pudră de cacao;
  • 1/4 papaya;
  • o cantitate mică de gel de Aloe Vera.

Aloe Vera conţine Vitaminele A, C, E, B1, B2, B3, B6 şi B12 ceea ce înseamnă că accelerează luminozitatea tenului, are proprietăţi de hidratare şi calmează pielea. Alături de papaya, care conţine enzime potrivite pentru exfoliere şi ajută la dizvolvarea celulelor moarte, va duce ritualul tău de îngrijire la un alt nivel. Cât despre pudra de cacao, atunci când este aplicată pe pielea curată, are abilitatea de a oferi strălucire şi de a accelera circulaţia sângelui. Tot ce trebuie să faci este să pui toate ingredientele într-un bol, amesteci, aplici pe ten şi laşi să acţioneze timp de 10 minute.

Mască homemade pentru acnee şi imperfecţiuni

Fie că este vorba de semnele severe lăsate de acnee sau de punctele albe, acestea nu sunt deloc plăcute la vedere, iar pentru a evita spargerea lor, tratamentul local este ideal. Mai ales dacă este vorba de unul natural care să nu-ţi afecteze pielea.

Ai nevoie de:

  • 1 linguriţă de miere;
  • 1 linguriţă de turmenic;
  • 1/2 linguriţă de sare din Marea Moartă.

Mierea vindecă tenul afectat de bacterii, în timp ce turmenicul reduce petele roşii, fiind un antiinflamator şi antibacterian. Alături de sarea din Marea Moartă, vei curăţa pielea, vei reduce inflamaţiile şi infecţiile, iar imperfecţiunile vor dispărea. În plus, va elimina şi excesul de sebum, care blochează porii şi duce la apariţia coşurilor şi a punctelor negre. Amestecă cele trei ingrediente şi aplică-le cu ajutorul unei pensule plate de machiaj (neapărat curată!) şi concentrează-te pe zona T, pomeţi şi bărbie, locuri în care secreţia de sebum este abundentă. Las-o să acţioneze 10-15 minute şi clăteşte cu apă călduţă.

Mască homemade pentru micşorarea porilor

Deseori auzim că este aproape imposibil să ”închidem” porii, dar există câteva modalităţi prin care să-i micşorăm.

Ai nevoie de:

  • 1 albuş de ou;
  • 1 linguriţă de miere;
  • puţin suc proaspăt de lămâie.

Atât albuşul de ou, cât şi sucul de lămâie au proprietăţi astringente care strâng pielea, micşorează porii şi nu mai permit să fie atât de evidenţi. Este un ritual ideal înainte de aplicarea fondului de ten, iar mierea va ajuta la hidratarea pielii şi eliminearea disconfortului creat de albuşul de ou.

Mască homemade pentru tenul gras

Iată un remediu perfect pentru porii dilataţi şi excesul de sebum, care duc la apariţia coşurilor şi a punctelor negre.

Ai nevoie de:

  • 1/2 avocado;
  • 1/4 castravete, dat prin blender.

Această mască va oferi pielii un aspect curat şi proaspăt. Castravetele conţine foarte multă apă, ceea ce va ajuta la hidratare (cu cât piele este mai deshidratată, cu atât va produce mai mult ulei, sebum, pentru a se hidrata singură) şi conţine şi Vitamina C, care reduce apariţia coşurilor. Cât despre avocado, acesta reglează cantitatea de ulei produsă şi este bogat în acid oleic, care reduce inflamaţiile şi poate fi aliatul perfect al ridurilor fine.

Măşti naturale de faţă: sfaturi înainte de aplicare

Înainte de a aplica măştile făcute în casă,  procedează corect dacă tot îţi doreşti să-i oferi tenului răsfăţul necesar.

  1. Evită aplicarea individuală a ingredientelor direct pe piele. Chiar dacă măştile homemade sunt sigure, există câteva produse pe care trebuie să eviţi să le pui direct pe piele, fără să formezi o compoziţie. De exemplu, sucul de lămâie sau oţetul de mere pot fi periculoase pentru sănătatea pielii dacă nu sunt folosite alături de alte ingrediente. Pot face pielea mai sensibilă la lumină şi pot cauza depigmentarea.
  2. Verifică data de expirare a produselor. Chiar dacă sunt produse nedesfăcute, evită să le foloseşti dacă au depăşit termenul de valabilitate. Iaurtul de exemplu, dacă expiră şi nu mai este comestibil, de ce crezi că ar fi bun pentru piele? Sunt sigură că îţi doreşti, de fapt, să obţii un ten strălucitor, curat şi lipsit de imperfecţiuni, în niciun caz plin de erupţii sau pete roşii.
  3. Testează-le pe mână. Înainte de a le aplica pe faţă, testează-le pe mână sau pe gât pentru a vedea cum reacţionează pielea. Reacţiile alergice nu sunt deloc plăcute.
  4. Foloseşte masca în ziua în care ai făcut-o. Ingredientele expuse la aer şi bacterii îşi pierd proprietăţile şi pot irita pielea. Pentru a te asigura că tenul tău este în siguranţă, creează măşti din ingrediente proaspete şi foloseşte-le în cel mult o oră de când le-ai făcut.
  5. Curăţă faţa înainte de a aplica masca.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”