Ce mâncăm în vacanță pentru a ne menține silueta pe timpul verii

  • Publicat:
Ce mâncăm în vacanță pentru a ne menține silueta pe timpul verii
Sursa foto: profimedia

Vacanțele de vară sunt ocazii excelente pentru a explora locuri inedite, dar și pentru a savura arome și bucate alese. Iată cum ne putem bucura și de concediu, dar să ne menținem și greutatea în parametri optimi în același timp. 

Ce mâncăm în vacanță?

Potrivit unui studiu efectuat de Universitatea din Georgia, de obicei din vacanțe ne întoarcem cu câteva kilograme în plus, kilograme care tind să se mențină timp îndelungat pe trupul nostru.

Pentru a nu ajunge la depunere, trebuie să ținem cont de un echilibru, iar acest echilibru pleacă de la gestionarea corectă a meselor. La fel ca atunci când suntem acasă, și în vacanță este important să avem un plan de mese regulate, să evităm prăjelile, mâncărurile procesate, dulciurile și sucurile carbogazoase.

Pentru că în vacanță mâncăm cel mai adesea la restaurant, trebuie să fim conștienți că aceste preparate sunt mai bogat în calorii decât cele gătite de noi, acasă.

Este extrem de important să fim atenți la porții și să evităm dressing-urile și sosurile, acolo se ascund caloriile.

Micul dejun, cea mai importantă masă chiar și în vacanță

Micul dejun rămâne cea mai importantă masă a zilei chiar și atunci când ne aflăm în concediu. O alegere echilibrată nutritional este formată din ouă, iaurt, brânzeturi slabe, asociate cu legume sau fructe și cereale.

De evitat: produsele de patiserie, foietajele, dulciurile.

Câteva exemple la care putem apela pentru prima masă a zilei:

  1. 2 ouă fierte sau posate, un bol de legume asortate, 1/2 felii de pâine integrală cu brânză, guacamole sau hummus
  2. 1 iaurt grecesc cu musli, salată de fructe și câteva nuci
  3. 4-5 felii de mezel slab de pui/vită/curcan, 2-3 felii de brânză feta, 1-2 felii de pâine integrală

Prânzul trebuie să fie unul cuprinzător

La masă de prânz trebuie să optăm pentru diferite preparate din carne, făcute la grătar, asezonate cu legume (crude sau la grătar și acestea, după preferințe).

Evitați pe cât posibil tocănițele, preparatele pane, precum și cele gătite la tigaie sau ceaun.

Exemple de mese de prânz:

  1. mușchi de porc/vită cu legume la grătar
  2. pulpe de pui/ piept de curcan cu legume sotate

Cina trebuie să fie una ușoară

Cina trebuie să fie ușoară și aceasta, pe bază de peste, fructe de mare și legume. Salatele sunt binevenite, salatele bogate în legume și proteine slabe (piept de pui/ton), dar și peștele făcut la cuptor și asezonat cu legume sau spanac.

De asemenea, consumul de alcool trebuie temperat și el. Pentru femei, se consideră că un aport de alcool de 3-5 pahare pe săptămâna este relativ ușor de tolerat de organism fără prea mari riscuri pentru sănătate, timp în care bărbații pot consuma undeva la 5-7 pahare de băutură per săptămâna. Calorie per calorie, un pahar de gin (20ml) are mai puține calorii decât un pahar obișnuit de vin (140ml)

Citește și: Dietă rapidă pentru slăbit înainte de concediu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân