Nu ai timp să gătești sănătos? Avem o idee! Durează 1 minut să pregătești totul

Am testat o rețetă de cină sănătoasă care se prepară rapid, cât ai zice „somon”!
  • Publicat:
Nu ai timp să gătești sănătos? Avem o idee! Durează 1 minut să pregătești totul
Să mănânci sănătos poate fi simplu! Am testat o rețetă de cină rapidă! Foto: Shutterstock

Unul dintre motivele pentru care nu mâncăm sănătos este lipsa banilor. Dacă mutăm mâncatul acasă, căci este mult mai ieftin să gătești decât să mănânci la restaurant, atunci apare o altă scuză. Lipsa timpului. Este adevărat timpul este una dintre cele mai valoroase resurse. Însă putem să-l întoarcem în favoarea noastră.

 

Să gătești acasă sănătos, pare complicat. Mai ales pentru începători. Însă, mulți uită un aspect cele mai gustoase mâncăruri sunt de fapt cele simple. Și care nu necesită foarte multe pregătiri de ore în șir. Nu facem în fiecare zi sarmale, nu-i așa? La capitolul rapiditate în a găti am fost inspirată de o prietenă din Amsterdam, mamă a două fetițe și manager într-o bancă internațională. Am fost împreună la cumpărături, iar cât eu puneam alimentele în frigider, ea deja pusese cina la foc. Adică în câteva zeci de secunde. Nu mă gândisem până atunci că se poate și atât de repede. Secretul? Cuptorul.

somon, foto Mădălina Drăgoi
Foto: Mădălina Drăgoi

Ce ingrediente sunt necesare pentru o cină rapidă?

Spre exemplu, pește și legume. Atunci când mergeți la cumpărături puneți pe listă și pește *de exemplu somon, dar și legume. Ceapă, cartofi, roșii, ardei gras. Mai aveți nevoie de hârtie de copt, ulei de măsline. Pentru o aromă deosebită, folosiți și sos de soia.

Somon la cuptor cu legume – rețetă

Ingrediente:

  • 2 bucăți de somon peste care s-a stors zeamă de lămâie
  • 3 cartofi tăiați pe jumătate
  • 3 roșii tăiate pe jumătate
  • 2 ardei grași tăiați în felii
  • 4 cepe tăiate pe jumătate
  • 1 lingură de ulei
  • 2, 3 linguri de sos de soia sau condimente după plac
  • 2 linguri de apă

Mod de preparare: Legume se taie pe jumatăți și se pun într-o tava tapetă cu hârtie de copt alături de pește. Se asezonează cu ulei de măsline sau de care aveți la îndemână, sos de soia, apă. Se pun la cuptorul încălzit circa 30 de minute *depinde de fiecare cuptor. Se servesc imediat. Poftă bună!

Cina rapidă, sănătoasă și delicioasă! Foto: Mădălina Drăgoi
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân