Ce e dieta 80/20? „M-am luptat toată viaţa cu kilogramele în plus, eram pur și simplu devastată”

  • Publicat:
  • Actualizat:

De-a lungul timpului, dietele au reprezentat un subiect controversat. Multe persoane își doresc să scape de kilogramele în plus, dar cunosc puține informații despre acest proces. Este și cazul unei tinere din San Diego, care a reușit să slăbească peste 23 de kilograme cu ajutorul dietei 80/20. Ea a detaliat ce presupune această dietă și cum poți slăbi sănătos într-un timp relativ scurt! 

Ce presupune dieta 80/20

Specialiștii în nutriție susțin că dietele trebuie adaptate și particularizate în funcție de fiecare persoană în parte. Orice dietă trebuie ținută după indicații precise și sfaturi esențiale din partea medicului. Este bine știut că un corp de invidiat se obține cu multă muncă, atât exerciții fizice, cât și respectarea unui regim alimentar.

Timp de 10 ani, Gen Cohen, o tânără din San Diego, a încercat tot felul de diete, însă niciuna nu a dat rezultatele pe care și le dorea.

Cohen a mărturisit că a fost supraponderală aproape toată viața, însă și-a atins obiectivul în urmă cu 7 ani, urmând câteva reguli foarte simple de alimentaţie. Cu ajutorul dietei 80/20, tânăra din San Diego reușește să-și mențină greutatea corporală, fără diete sofisticate.

Dieta urmată de Gen Cohen este o dietă bogată în proteine, dar cu un ușor deficit caloric, pe principiul 80/20, ceea ce înseamnă că nu a renunțat la nimic din ceea ce obișnuia să consume, inclusiv dulciuri sau alcool.

Mănânci sănătos 80% din timp și ai voie să trișezi 20% cu alimente nesănătoase

Dieta 80/20 se bazează pe principiul că, dacă mănânci sănătos 80% din timp, poți ‘trișa’ 20% cu alimente nesănătoase. Urmând acest principiu, tânăra nu a slăbit timp de trei luni, dar apoi a început să piardă din kilogramele în plus, astfel că într-un an a dat jos 23 de kilograme.

„M-am luptat toată viaţa cu kilogramele în plus. Am fost devastată. Îmi făceam analize de sânge, teste de tiroida, exploram toate posibilitățile”, a mărturisit tânăra potrivit sursei citate.

Are aceeași greutate de 7 ani

După ce a ajuns la greutatea mult dorită, Gen Cohen a trecut la etapa de întreținere, un proces dificil pentru orice persoană care a ţinut o dietă.

Tânăra a învățat cum să prepare versiuni mai sănătoase ale mâncărurilor ei preferate și a încercat din când în când să mai guste și din anumite alimente interzise.

Cu toate că merge din când în când la sala de sport, Gen spune că cea mai constantă formă de mișcare rămâne mersul pe jos: „Mă plimb în fiecare zi”.

Citește și: Dieta de weekend: ce presupune şi cum funcţionează

Sursa: insider.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân