Câte ouă poţi mânca pe zi? Cele prăjite sunt o alternativă mai puțin sigură pentru sănătate, avertizează medicii

  • Publicat:
Câte ouă poţi mânca pe zi? Cele prăjite sunt o alternativă mai puțin sigură pentru sănătate, avertizează medicii

Pe cât sunt de hrănitoare, pe atât sunt de versatile. Ouăle pot fi gătite în fel și chip, dar oare câte ouă este indicat să consumăm zilnic?

Câte ouă poți consuma pe zi

Un adult sănătos poate consuma unul, două sau chiar trei ouă pe zi, fie fierte, fie sub formă de omletă gătită cu foarte puțin ulei. Un copil poate consuma un ou fiert pe zi sau un ou poșat, dar și o jumătate de omletă făcută din trei ouă.

Ce diferența este între oul fiert și oul prăjit?

Potrivit specialiștilor, oule fierte sunt considerat mai hrănitoare și mai sățioase. Dar mulți dintre noi preferăm ouăle prăjite, deoarece sunt mai gustoase. Iar ouăle cu gălbenușul moale sunt cu atât mai savuroase!

Ouăle prăjite sunt o alternativă mai puțin sigură pentru sănătate, avertizează medicii. Ele conțin în plus 2gr de grăsimi săturate, în comparație cu ouăle fierte țări, deoarece absorb o cantitate din uleiul de prăjit.

Dar, nu sunt atât de periculoase dacă sunt consumate moderat (3-5 ori/săptămână). În schimb, dacă sunt consumate în exces, nivelul de colesterol rău va crește din cauza uleiului de prăjit.

De asemenea, ouăle prăjite combinate cu brânză grasă, cârnați sau carne sunt și ele un potențial pericol pentru inimă și ficat. Mai degrabă alege să le consumi împreună cu o salată de roșii sau cu o salată de verdețuri de primăvară. Nu va fi un pericol chiar atât de mare pentru sănătate.

În ce parte a zilei este mai bine să mănânci ouă?

Cea mai bună parte a zilei pentru a servi ouă rămâne dimineața, cel mult până la orele 14.00. Iar dacă te întrebi câte ouă poți mânca în cursul dimineții la o singură porție, răspunsul este între 1 și 3 ouă.

De asemenea, un ou fiert adăugat la o salată de crudități și măsline este binevenit și seara. Nu face niciun rău sănătății noastre, ba dimpotrivă!

Beneficiile consumului de ouă zi de zi:

  1. Sprijină procesul de slăbire
  2. Ajută imunitatea
  3. Ajută creierul
  4. Reprezintă o sursă de colesterol bun
  5. Menține pielea mai tânăra și mai elastică
  6. Susține sistemul osos
  7. Menține sănătatea inimii
  8. Păstrează acuitatea vederii
  9. Reduce nivelul de stres și anxietate simțitor
  10. Întărește unghiile și firul de par

Citește și: Câte ouă trebuie să mănânci pe zi să nu faci osteoporoză? Cercetătorii au descoperit numărul magic!

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân