Care sunt băuturile considerate inamicii curelor de slăbire? Nu te așteptai la asta

  • Publicat:
Care sunt băuturile considerate inamicii curelor de slăbire? Nu te așteptai la asta

Majoritatea oamenilor care vor să slăbească au tendința să renunțe la grăsimi, la prăjeli, la pâine, paste sau sucuri acidulate. Ei bine, există alți câțiva dușmani ai dietelor. Unii la care nu te aștepți.

Sucurile de fructe, au conținut ridicat de zahăr și multe calorii

Dacă sunt naturale, asta nu înseamnă neapărat că sunt și sănătoase, avertizează nutriționiștii. Potrivit acestora, în mai puțin de un minut acumulăm 150 de calorii dacă bem suc natural de fructe.

Un alt dezavantaj al consumului de suc proaspăt de fructe este și lipsa fibrelor. Sucul conține puține spre deloc fibre în comparație cu fructele întregi, ceea ce duce la o sățietate mai scăzută.

În timpul ingerării, fibra formează un strat protector care acționeză precum un scut în fața intestinului, astfel că absorbția este încetinită.

Citește și: Sucul de fructe îngrașă! De ce nu e bine să-l dai copiilor

Mierea, bombă calorică și aceasta

Mierea este un alt produs periculos pentru diete, având un nivel foarte ridicat de zahăr, așa că de fiecare dată când consumăm limonadă îndulcită cu miere, adăugăm de fapt un număr considerabil de calorii.

Mierea este un aliment hipercaloric, iar efectele sale se bazează în principal pe cât de frecvent și cât de multă cantitate este ingerată. De exemplu, se recomandă să consumi aproximativ 10 g de miere pe zi atunci când urmezi un plan de slăbire.

Potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic, mierea îngrașă mai tare decât zahărul.

Deși este percepută drept un produs cu valențe exclusiv pozitive, în realitate mierea reprezintă o „capcană dulce”. Dincolo de miturile legate de miere în ceea ce privește sănătatea,aș vrea să va atrag atenția asupra impactului ei asupra siluetei.
Mierea este un dizaharid cu compoziție IDENTICĂ cu cea a zahărului, adică conține molecule de glucoză și fructoza, a scris Mihaela Bilic într-o postare de-a sa.

Atenție și la vin!

Cei care țin dietă trebuie să fie atenți și la consumul de vin, pentru că un pahar mare poate conține și până la 225 de calorii.

Vinul roșu – potrivit unui studiu, un pahar de 100 de grame conține, în medie, 85 de calorii.

Vinul alb – același pahar, de dată această umplut cu vin alb, va conține în jur de 82 de calorii.

Vinul rose – pentru 100 de grame din această băutură, organismul tău va primi 83 de calorii.

Mai mult, vinurile mai puţin țări se numără printre cele care conţin cel mai mult zahăr, ceea ce înseamnă că acestea nu reprezintă neapărat o alegere sănătoasă, în ciuda conţinutului lor mai mic de alcool.

NHS recomandă ca adulţii să consume maximum 30g de „zaharuri libere” pe zi, ceea ce include zahărul din sucurile de fructe şi din smoothie-uri sau zahărul adăugat în alimente sau băuturi.

Citește și:  Alcoolul ingrasa ca fast-food-ul!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân