Când este bine să mâncăm: înainte sau după exercițiile fizice?

În procesul de slăbire este important ce mâncăm, câte calorii consumăm și la ce ore ne alimentăm. Un alt aspect important este dacă ar trebui să mâncăm înainte sau după sport.
  • Publicat:
Când este bine să mâncăm: înainte sau după exercițiile fizice?

O parte din oameni refuză să mănânce înainte de exercițiile de dimineață, deoarece simt că au o greutate în plus și rezultatele nu ar fi cele dorite. Pe de altă parte, sunt persoane care nici nu se gândesc să-și înceapă exercițiile fără o masă îndestulătoare.

Avantaje ale antrenamentului pe stomacul gol

Un studiu pe 273 de participanți a concluzionat că arderea grăsimilor a fost mai mare în timpul exercițiilor fizice când aceștia nu mâncaseră înainte, în timp ce nivelurile de insulină și glucoză au fost mai mari atunci când au mâncat. Dar știința încă nu a demonstrat că exercițiile sunt mai eficiente pe stomacul gol.

Ce putem mânca înainte de exercițiile fizice?

Înainte de antrenament, corpul nostru are nevoie de carbohidrați și proteine. Avem nevoie de carbohidrați pentru a ne alimenta mușchii care lucrează. Proteinele ajută la prevenirea anumitor leziuni musculare, ajută la construirea și repararea mușchilor după sesiunea de antrenament.

Proteinele nu trebuie să fie neapărat din carne. Iată câteva surse de proteine care vă vor ajuta: ouă, migdale, piept de pui, brânză de vaci, iaurt grecesc, linte sau chiar quinoa. Pentru o mai bună desfășurare a antrenamentului și rezultate pe măsură, este recomandat să avem o masă bogată în proteine, carbohidrați și grăsimi cu 2-3 ore înaintea exercițiilor fizice. Dacă vom lua masa cu 45-60 de minute înainte de antrenamentul propriu-zis, trebuie să alegem alimente care sunt ușor de digerat.

Când vorbim de pierderea kilogramelor în plus, fitness sau alimentație, suntem diferiți. Fiecare persoană are ritmul său în care realizează anumite lucruri și avem nevoie să experimentăm anumite lucruri pentru a vedea ce merge cel mai bine pentru noi și ce ne ajută în acest proces. Dacă nu ne simțim confortabil în pielea noastră, exercițiile nu au sens.

Surse:

https://greatist.com/fitness/is-it-better-to-eat-before-or-after-a-workout

https://www.eatright.org/fitness/physical-activity/exercise-nutrition/timing-your-pre-and-post-workout-nutrition#:~:text=Your%20body%20needs%20carbs%20to,approximately%2060%20minutes%20post%2Dworkout.

https://www.healthline.com/nutrition/eat-before-workout

https://www.cambridge.org/core/journals/british-journal-of-nutrition/article/effects-of-aerobic-exercise-performed-in-fasted-v-fed-state-on-fat-and-carbohydrate-metabolism-in-adults-a-systematic-review-and-metaanalysis/0EA2328A0FF91703C95FD39A38716811

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paraskevopoulos Ioana-Bianca - Web-editor
Numele meu este Paraskevopoulos Ioana-Bianca și sunt studentă în anul II la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, la specializarea Comunicare și Relații Publice. Mereu mi-a plăcut să citesc, să scriu și să mă informez în legătură cu anumite subiecte care mi s-au pus în ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân