Beneficiile sucului de morcovi pentru echilibrul hormonal

  • Publicat:

Consumul de suc de morcovi susține sănătatea ochilor, a pielii și buna funcționare a echilibrului hormonal, iar acestea sunt doar câteva dintre beneficii, potrivit Mind Body Green.

Sucul de morcovi: elixir de sănătate

„Sucul de morcovi este o sursă bună de vitamine binecunoscute, precum C, K și B6 și un amestec bun de minerale. Dar adevărată faima a sucului de morcovi este conținutul de caroten. Carotenii sunt pigmenții antioxidanți din multe fructe și legume colorate. Sucul de morcovi este și o excelență sursă de betacaroten”, spune Billy Hammond, profesor de neuroștiințe la Universitatea din Georgia, SUA.

Iată și beneficiile pe care consumul de suc de morcovi le aduce cu sine:

Îmbunătățește sănătatea pielii și părului

Datorită conținutului sau ridicat de beta-caroten, sucul de morcovi sprijină producția de colagen, proteină responsabilă de menținerea elasticității pielii.

În plus, și vitamina C din sucul de morcovi ajută la sintetizarea colagenului în organism, susținând întărirea firelor de par.

Asigură o bună funcționare a hormonilor

În special în sarcină, spun specialiștii. Morcovii produc acid folic, un nutrient esențial pentru femeile însărcinate, sprijinind prevenția de malformații sau alte defecte la naștere.

Citește și: Bebelușii din uter zâmbesc când mamele mănâncă morcovi și plâng la salată. Ce au observat cercetătorii

Sprijină sănătatea oculară

Conținutul de beta-caroten joacă un rol esențial și în menținerea unei vederi optime. Mai mult, vitamina A contribuie la protecția suprafeței ochilor, sprijinind astfel bună vedere pe timpul nopții.

Sprijină sănătatea canalului respirator

Potrivit specialiștilor, prezența vitaminei A și a antioxidanților în sucul de morcovi poate proteja plămânii împotriva stresului oxidativ.

Cum să consumi sucul de morcovi?

Sucul de morcovi poate fi consumat ca atare sau combinat cu alte fructe ori sfeclă roșie, kale, spanac sau țelină sub formă de smoothie.

Desigur, acesta poate fi consumat și cu apă minerală și câteva felii de lime. Ori, după preferințe, ca baza pentru supe, sosuri sau dressinguri! Va conferi mâncării un gust inconfundabil.

Surse: Mind Body Green, Women’s Health Mag

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân