Bebelușii din uter zâmbesc când mamele mănâncă morcovi și plâng la salată. Ce au observat cercetătorii

Cercetătorii au descoperit că bebelușii din uter pot simți aromele alimentelor pe care mămicile le consumă prin inhalarea sau înghițirea lichidului amniotic.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Bebelușii din uter zâmbesc când mamele mănâncă morcovi și plâng la salată. Ce au observat cercetătorii
Foto: shutterstock

Cercetătorii au descoperit că bebelușii din uter pot simți aromele alimentelor pe care mămicile le consumă prin inhalarea sau înghițirea lichidului amniotic. Bebelușii reacționau pozitiv atunci când mămicile mâncau morcovi și, aparent, plângeau după ce acestea mâncau legume verzi, arată un studiu.

Cercetătorii Universității Durham au realizat ultrasunete 4D la 100 de femei însărcinate în săptămânile 32 și 36, la 20 de minute după ce au consumat tablete cu pudră de morcovi sau varză kale. Aceștia au descoperit că fetușii ai căror mame au mâncat tablete cu morcovi zâmbeu, în timp ce bebelușii ai căror mame au mâncat tablete cu varză kale aveau diferite grimase care sugerau că ar plânge.

Studiul, publicat în jurnalul Psychological Science, este primul din lume care observă modul în care bebelușii din uter reacționează la gust și miros. Astfel, se crede că cei mici se pot bucura de gusturile alimentelor consumate de mamele lor inhalând sau înghițind lichid amniotic.

Rezultatele studiului arată că mamele pot influența preferințele bebelușilor dinainte de naștere, încurajându-i să mănânce alimente sănătoase.

Beyza Ustun, autorul studiului, a spus: „Studiul nostru este primul care observă aceste reacții înainte de naștere. Este minunat să vezi bebelușii în uter reacționând la arome de varză kale sau morcovi în timpul ecografiilor cu ultrasunete și să împarți aceste momente cu părinții lor”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân