Beneficiile inedite ale pâinii prăjite

  • Publicat:
Beneficiile inedite ale pâinii prăjite
Sursa foto: profimedia

Dacă și tu faci parte din catergoria celor care îndrăgesc pâinea prăjită, atenție, trebuie să ai grijă cât de tare o rumenești. Specialiștii recomandă ca feliile să aibă o textură aurie pentru a nu dăuna organismului. Dar, iată și celelalte beneficii ale pâinii prăjite.

Consumul de pâine prăjită: beneficii

Nimic nu pare mai binevenit dimineață la micul dejun decât o cană de ceai și o felie de pâine prăjită ușa cu unt sau dulceață. Există însă câteva lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a consumă pâine prăjită.

Este recomandată prăjirea ușoară a pâinii, prăjirea în exces poate aduce unele modificări chimice care ne pot afecta sănătatea.

În urma rumenirii, pâinea își pierde o parte din vitaminele B pe care aceasta le conține. Totodată, rumenirea pâinii crește conținutul unui compus chimic numit acrilamidă. Și potrivit Asociației Americane a Cancerului, acest compus este cangerigen. Astfel, cu cât pâinea este mai arsă , cu atât mai mare este conținutul acestui produs.

Dacă vei lua în calcul acest lucru, te vei bucura de beneficiile acestui mod de a prepara pâinea: ameliorarea indigestiei, remediu pentru stări de greață și vărsături, o sursă importantă de energie sau un conținut scăzut de grăsime și respectiv al indicelui glicemic. 

Un alt avantaj al pâinii prăjite este faptul că se digeră mult mai ușor și nu produce balonare.

Citește și: Dr. Bilic explică metoda prin care poți să mănânci pâine fără să te balonezi

Cu ce putem mânca pâinea prăjită?

Pâinea prăjită conține carbohidrați și calorii și este săracă în proteine, grăsimi și vitamine, de aceea trebuie să o consumăm alături de alimente care au o valoare nutritivă mai mare precum: lactatele (unt, lapte, iaurt, brânză) sau proteine (pate de ficat, ciuperci), ouă fierte, șuncă sau somon, etc.

3 gustări inedite pe care le poți prefara în doar câteva minute

  1. Sandwich cu pâine prăjită, ouă și salată verde
  2. Sandwich cu pâine prăjită, brânză cheddar și pastramă de curcan
  3. Sandwich cu pâine prăjită, unt și gem de zmeură

Citește și: Toastul cu fasole, o alegere rapidă pentru un stil de viață echilibrat

Surse: Medical Health Authority, BRIA

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân