Alimentul care provoacă sughițul. Românii îl adoră și-l mănâncă la fiecare masă

Un aliment consumat la fiecare masă provoacă sughițul.
  • Publicat:
Alimentul care provoacă sughițul. Românii îl adoră și-l mănâncă la fiecare masă

Sughițurile sunt destul de enervante și de cele mai multe ori nu le putem controla sub nicio formă. În plus, experții susțin că mâncăm anumite alimente care ne provoacă sughițul, fără să ne dăm seama. Dar care este alimentul care ne provoacă cel mai des sughițul? Veți rămâne uluiți! 

Alimentul care provoacă sughițul

De obicei, sughițul apare când consumăm cantități mari de băuturi carbogazoase, însă și pâinea poate provoca un episod de sughiț care să dureze ceva mai mult timp. Persoanele care au meniu uscat s-ar putea să se confrunte cu probleme. Consumată în cantități mai mari, pâinea poate provoca iritații ale gâtului, față de alimentele moi.

Ali Seifi, un medic de la Universitatea Texas Health din San Antonio, a declarat pentru că acest aliment poate duce la sughiț.

„O masă bogată cu alimente uscate, cum ar fi pastele sau pâinea, poate declanșa un mușchi din abdomenul nostru numit diafragmă”, a spus Seifi, scrie  healthdigest.com. 

Citește și: Sughițul, un indicator pentru cancer

Pâinea duce la sughiț. Care este motivul

Specialiștii susțin că pâinea este un aliment uscat și ne poate irita rapid gâtul. Acest aliment necesită mai mult de mestecat față de alte preparate, precum piureul de cartofi.

Citește și: Bărbat de 47 de ani mort la câteva săptămâni după ce s-a înecat cu pâine prăjită. Ce boală cruntă i-au descoperit medicii

De aceea, cu cât mestecăm mai mult, cu atât ingerăm mai mult aer, crescând probabilitatea de sughiț. Sunt persoane care nu mestecă bine alimentele, așa că apare și balonarea abdominală, care de cele mai multe ori este însoțită de sughiț.

Din fericire, există mai multe trucuri pentru a trata sughițul. Dacă la unele persoane sughițul trece de la sine, la alte durează ceva mai mult. Spre exemplu, puteți respira într-o pungă de hârtie, să mâncați o inguriță de zahăr, să beți un pahar de apă sau să aduceți genunchii la piept și să mențineți această poziție câteva secunde.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân