Bărbat de 47 de ani mort la câteva săptămâni după ce s-a înecat cu pâine prăjită. Ce boală cruntă i-au descoperit medicii

Specialiștii au descoperit că el suferea, de fapt, de cancer.
  • Publicat:
Bărbat de 47 de ani mort la câteva săptămâni după ce s-a înecat cu pâine prăjită. Ce boală cruntă i-au descoperit medicii
sursa foto: Envato& Facebook Heartburn Cancer UK

Un bărbat din Marea Britanie și-a pierdut viața, după ce arsurile la stomac s-au dovedit a fi semnul unui tip rar de cancer. Mike McCord avea doar 47 de ani când a decedat, în urmă cu 20 de ani. De atunci, soția lui, Mimi McCord, a pus bazele unei organizații caritabile, Heartburn Cancer UK, pentru a depista mai devreme simptomele acestui cancer tăcut. 

Bărbatul suferea de cancer esofagian

Mike McCord s-a stins din viață în 2002, la nici două luni de când aflase că suferă de cancer esofagian. Inițial, bărbatul se înecase cu o bucată de pâine prăjită, dar nicio clipă nu bănuia că ar suferi de o boală incurabilă.

Soția lui a declarat că atunci când l-a cunoscut pe Mike, la vârsta de 20 de ani, acesta se confrunta deja cu arsuri la stomac, însă nu le-a dat importanță.

„Mike și cu mine am fost căsătoriți de 23 de ani și mereu a suferit de arsuri la stomac de-a lungul vieții sale. Avea 23 de ani când l-am cunoscut și atunci avea arsuri la stomac. Nu ne-am gândit la nimic rău. Însă starea lui de sănătate începuse să se înrăutățească pe măsură ce anii treceau. Îi spuneam mereu să meargă la medic, dar spunea că nu are nimic, a declarat văduva acestuia. 

A ignorat arsurile la stomac

Din păcate, Mike și Mimi nu știau că arsurile la stomac ale bărbatului erau, de fapt, un simptom al cancerului esofagian, al șaselea tip de cancer mortal din UK. La doar șase săptămâni de când a fost diagnosticat cu această boală incurabilă, Mike a murit.

„Deși nu am putut face nimic în legătură cu moartea lui, aș putea face ceva pentru a preveni alte decese pe viitor”, a declarat femeia.

În prezent, Mimi McCord  lucrează la promovarea unui nou test care poate identifica simptomele cancerului esofagian.

Femeia a mai povestit că, în august 2002, cu doar câteva săptămâni înainte ca Mike să moară, acesta mânca o bucată de pâine prăjită, care i s-a blocat brusc în gât. Deși a ajuns la spital la timp, acest lucru i-a declanșat sughițuri persistente.

O bucată de pâine prăjită i-a rămas blocată în gât

Pe măsură ce simptomele sale se agravau, bărbatul a acceptat să meargă la un specialist, însă acesta l-a asigurat că sunt doar banale arsuri la stomac. La insistențele soției sale, Mike a făcut o programare la medicul lor de familie, care l-a trimis direct la un gastroenterolog.

La finalul lunii septembrie 2002, Mike a făcut o endoscopie, care a scos la iveală diagnosticul crunt. Între timp, starea lui de sănătate se deteriorase tot mai mult și avea dureri mari de spate. Din păcate, cancerul i se răspândise în tot corpul.

Analizele au venit repede și medicul i-a spus că are cancer. Medicul de familie i-a spus că mai are nouă luni de trăit, însă Mike a decedat la câteva săptămâni de când fusese diagnosticat cu cancer esofagian.

Citește și: Doctorii i-au spus că simptomele ei sunt cauzate de menopauză, dar femeia suferea de o boală gravă! Un control oftalmologic a salvat-o de la moarte

„Iniția, medicii au crezut că este pneumonie, dar avea, de fapt, cancer în metastaze, avea tumori în plămâni și la ficat, care s-au extins ulterior și la creier”, a mai completat soția lui.

Sursa: Mirror.co.uk

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân