Doctorii i-au spus că simptomele ei sunt cauzate de menopauză, dar femeia suferea de o boală gravă! Un control oftalmologic a salvat-o de la moarte

Femeia a mers la doctori timp de 4 ani, dar niciunul nu i-a descoperit de ce suferea, de fapt.
  • Publicat:
Doctorii i-au spus că simptomele ei sunt cauzate de menopauză, dar femeia suferea de o boală gravă! Un control oftalmologic a salvat-o de la moarte
sursa foto: pixabay

Helen Phillips (55 de ani) din Marea Britanie a trecut prin mari suferințe timp de 4 ani. Când a ajuns la medic, acesta i-a spus că simptomele ei sunt cauzate de menopauză. De fapt, ea avea o tumoare pe creier!

Medicii credeau că simptomele sunt date de menopauză

O femeie din Marea Britanie a mers timp de 4 ani la consultații, dar specialiștii îi spuneau că toate simptomele pe care le acuză sunt cauzate de menopauză. La un control oftalmologic, ea a descoperit că avea, de fapt, o tumoare pe creier.

Helen Phillips (55 de ani) avea constant dureri de cap acute, amețeli și vărsături, dar nu a fost trimisă niciodată să-și facă un CT sau un RMN.

După ce a ajuns la oftalmolog, acesta i-a spus că toate simptomele pe care le avea erau datorită unei tumori care creștea periculos de aproape de ochi.

Controlul la oftalmolog i-a dat diagnosticul crunt

„Nu mi s-a oferit niciodată o posibilitatea unui CT sau RMN, dar durerile de cap erau atât de mari încât îmi venea să-mi scot ochii, a spus Helen. Știam că ceva nu este în regulă, dar nu știam ce altceva aș putea face. Sănătatea mea s-a deteriorat încet, până la punctul de a fi incapabilă să mai fac ceva din cauza oboselii.”, din North Yorkshire, Anglia, conform New York Post.

„Eram programată la oftalmolog la 8.30 și la 15.30 eram în spital. Opticianul a observat semnele și doctorii mi-au spus mai târziu că am meningiom cu șanț olfactiv de gradul 1, un tip de tumoare cerebrală necanceroasă, cu creștere lentă”, a mai povestit Helen.

Citește și: Cum apare cancerul și cum se formează metastazele?

Avea o tumoare pe creier

După ce a primit diagnosticul crunt, Helen a fost băgată în operație și i s-a îndepărtat tumoarea. Aceasta nu era canceroasă, așa că nu a avut nevoie de chimioterapie sau radioterapie.

„Am 3-5% din tumoră rămasă și acum merg la controale anuale pentru a verifica orice recidivă sau modificare.”, a mai explicat britanica.

„Este atât de important să citiți acest lucru și să fiți conștienți de simptomele și efectele unei tumori pe creier. Meningioamele de grad scăzut sunt mai frecvente la femei și în special la femeile cu vârsta peste 50 de ani.”, avertizează acum Helen.

Femeia a fost salvată de la moarte

Helen Phillips are un an de la operație și a tras un semnal de alarmă tuturor care se confruntă cu aceste simptome: „Sufeream cu simptome asemănătoare cu cele de la gripă, dureri de cap și nu puteam face față zgomotului, chiar și radioul mă înnebunea. Am avut dureri și dureri inexplicabile, vărsături, amețeli, probleme intestinale, anxietate, pierderea simțului mirosului, tremurări ale mâinilor, oboseală și leșin.”

Dormeam atât de mult, nu aveam nicio putere sau interes să fac ceva și asta a fost foarte greu pentru cei mai apropiați de mine. Nu am avut depresie, am avut o tumoare pe creier și a fost enervant să nu primesc răspunsuri. Simptomele mele au fost în mod constant puse pe seama perimenopauzei și simt că nu am fost luată în serios.”, s-a mai destăinuit femeia.

Sursa: nypost.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân