Boala cruntă cu care a fost diagnosticată o fată de 16 ani, după un banal consult oftalmologic. Se topea pe picioare, iar medicii nu știau de ce

Tânăra avea o tumoare pe creier
  • Publicat:

O mamă din Marea Britanie a observat că fiica ei scade mult în greutate, înainte de a-i descoperi o tumoare pe creier la un simplu test oftalmologic. 

Boala cruntă cu care a fost diagnosticată o fată de 16 ani

Jenna Williams, în vârstă de 38 de ani, de profesie învățător la o școală primară, a explicat că fata sa, Bethany, a fost diagnosticată cu o boală incurabilă, după ce cinci luni de zi medicii nu au știut de ce suferă, de fapt, tânăra.

Starea de sănătate a lui Bethany, în vârstă de 16 ani, se deteriora tot mai mult și abia dacă mai putea să meargă. În timp ce doctorii credeau că stările de rău ale lui Bethany se datorează unei simple gastrite, aceasta ajunsese să fie dependentă de un scaun cu rotile.

Jenna a observat pentru prima dată că ceva nu este în regulă cu fiica ei la începutul lunii ianuarie 2021, când Bethany s-a îmbolnăvit brusc.

„La început, am crezut că este doar o problemă intestinală, dar nu părea să se simtă mai bine. Doctorii au crezut că ar putea fi  vorba de o gastrită, dar după cinci luni și o mulțime de programări la medic, ea era încă bolnavă. Bethany a slăbit 20 de kilograme în timpul bolii”, a explicat femeia.

La un consult oftalmologic, medicii i-au descoperit o tumoare pe creier

Totul a ieșit la iveală după ce mama sa Jenna a dus-o pe Bethany la un test oftalmologic. Adolescenta și-a spart ochelarii, iar specialiștii au descoperit că aceasta avea, de fapt, o tumoare canceroasă la creier.

După mai multe analize, Bethany a fost diagnosticată cu meduloblastom, o tumoare a sistemului nervos central. RMN-ul a arătat o umflătură pe creierul lui Bethany, dar părinții tinerei au primit alte rezultate mai târziu, în aceeași zi, când medicii au descoperit cauza principală a problemelor de sănătate ale adolescentei.

Citește și: „Căscam încontinuu, nu mă puteam opri” – Boala de care suferea o femeie care credea că e doar extenuată. Ce au descoperit medicii

A făcut ședințe de chimioterapie, iar tumoarea este în remisie

Adolescenta a fost supusă unei intervenții chirurgicale la Spitalul Addenbrooke din Londra. Ea a fost nevoită să suporte și 30 de ședințe de terapie cu fascicule de protoni. În plus, Bethany a făcut și nouă luni de chimioterapie, iar boala este acum în remisie. Simptomele i s-au diminuat total, medicii anunțând-o că tumoarea începe să se retragă.

„A fost o perioadă cu adevărat îngrozitoare pentru noi, am petrecut cinci luni în care ne-am tot dus și întors de la spital, fără să știm ce era în neregulă cu ea. Aveam sentimentul că este ceva mai grav decât gastrita, pentru că niciun tratament nu părea să funcționeze. Sunt atât de recunoscătoare că tumora a fost depistată la testul oftalmologic și Bethany a putut primi tratamentul de care avea nevoie. Sper să conștientizeze și alte persoane faptul că testele oftalmologice nu sunt întotdeauna doar pentru schimbarea ochelarilor, ci pot fi salvatoare de vieți.”, a precizat mama adolescentei.

Citește și: „În loc să-i cumpărăm pătuț, i-am luat sicriu” – Bebeluș de șapte săptămâni, mort pentru că medicii au uitat să-i facă o injecție

Sursa: Daily Mail

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân