„În loc să-i cumpărăm pătuț, i-am luat sicriu” – Bebeluș de șapte săptămâni, mort pentru că medicii au uitat să-i facă o injecție

Micuțul s-a stins din viață pe un pat de spital, la aproape două luni de la naștere.
  • Publicat:
sursa foto: Envato

Un bebeluș din Marea Britanie a murit la șapte săptămâni de la naștere, pentru că doctorii care îl îngrijeau au uitat să-i facă o injecție de rutină. La spitalul cu pricina se înregistrase că i se făcuse o injecție cu vitamina K, necesară pentru coagularea sângelui. Din păcate, eroarea medicilor a dus la decesul micuțului William, iar părinții sunt devastați!

Bebelușul s-a născut prematur

William Moris-Patto a venit pe lume prematur la 34 de săptămâni pe 27 iulie 2020, la spitalul Addenbrooke din Cambridge, locul unde medicii au făcut o mare greșeală. Micuțul s-a născut cu o problemă la coagularea sângelui și avea nevoie de o injecție administrată zilnic, care putea preveni o deficiență care poate duce la sângerare masivă. Se știe că toți bebelușii se nasc cu o deficiență de vitamina K, dar la prematuri, deficiența e și mai mare.

Părinții săi, Naomi și Alexander Moris-Patto, amândoi cercetători în vârstă de 33 de ani, dau vina pe medici și susțin că aceștia au dat dovadă de o cruzime ieșită din comun.Un medic legist a scos la iveală faptul că micuțul William nu ar fi murit, dacă doctorii i-ar fi făcut injecția și nu ar fi omis acest lucru.

„Băiețelul nostru a fost cel mai prețios pentru noi și am face orice să îl mai avem în brațele noastre. Nu mai putem face asta, dar pot încerca să mă asigur că niciun alt copil nu este pus în pericol din cauza unor astfel de omisiuni.”, a precizat mama lui, Naomi Moris-Patto, cea care conduce un laborator de cercetare privind dezvoltarea embrionilor umani la Institutul Francis Crick, notează theguardian.com.

Medicii au omis să-i administreze injecția cu vitamina K

William Moris-Patto a stat internat în spital timp de două săptămâni după naștere, timp în care mama lui întreba zilnic dacă acestuia i se făcuse injecția cu vitamina K și a fost asigurată că da.

Copilul a început să se simtă foarte rău pe 11 septembrie și a fost dus înapoi la spital cu ambulanța. Atunci, doctorii au constatat că micuțul a suferit o hemoragie cerebrală. A fost operat de urgență, dar a murit pe septembrie în brațele părinților săi.

Citește și: „Nimeni nu crede că fetița mea de 6 săptămâni a spus primul cuvânt!” – O mămică se laudă că bebelușa ei a început să vorbească la 45 de zile de la naștere

„Este devastator că nu îl vom vedea niciodată pe William zâmbind. Nu am ajuns niciodată să-i cumpărăm un pătuț, a trebuit să alegem un sicriu”, a declarat tatăl lui.

„Prima lui zi de naștere a venit și a plecat, la fel cum Crăciunul și Paștele au venit și au plecat, fără el. Fără cadouri pentru el, fără ceremonia de botez, fără căutat loc la grădiniță sau uniformă pentru școală. Nu este doar un bebeluș pe care l-am pierdut, ci este fiul nostru la orice vârstă viitoare, pentru tot restul vieții noastre.”

Ce a scos la iveală expertiza medicală

Ancheta a scos la iveală faptul că lui William nu i s-a administrat vitamina K după naștere.

„A fost un eșec grav în îngrijirea medicală echivalând cu neglijență. Există o legătură cauzală clară și directă între acel eșec și moartea lui William, dacă i s-ar fi administrat vitamina K nu ar fi murit. William a murit din cauze naturale – o deficiență de vitamina K, care a provocat o hemoragie intracraniană spontană. La moartea lui a contribuit neglijența”, a precizat medicul legist.

Acum, familia are un băiat de 14 luni, pe nume Charlie. Pentru moartea lui William, părinții au acuzat spitalul de eșecuri sistematice în păstrarea evidenței IT.

Părinții sunt șocați și acuză medicii de neglijență

„Ne-am pus încrederea în ei pentru a avea grijă de William când era mic și prematur și singur în acea primă oră când primeam îngrijiri după naștere. A fost o trădare a încrederii noastre, ne va fi greu în viitor să trecem peste asta. Este greu să acceptăm moartea lui, mai ales că putea fi prevenită”, a mai adăugat tatăl copilului mort.

Alexander Moris-Patto, cercetător de la Universitatea din Cambridge, a precizat că doar 1% din populația Regatului Unit renunță la injecția cu vitamina K.

„Vrem ca oamenii să știe mai multe despre asta, să înțeleagă cât de critic poate fi și ca spitalele să își asume în serios responsabilitatea pe care o au în acele prime ore prețioase din viața unui copil”, a spus el.

Un purtător de cuvânt al spitalelor de la Universitatea Cambridge a transmis în numele instituției medicale scuze și condoleanțe familiei: „Procesele au fost și continuă să fie revizuite în mod constant pentru a ne asigura că nu se va mai face în viitor vreo eroare similară”.

Citește și: A murit Fetița Invizibilă, copila căreia îi dispăruseră coastele și coloana vertebrală. Suferea de o boală genetică UNICĂ

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân