„Nimeni nu crede că fetița mea de 6 săptămâni a spus primul cuvânt!” – O mămică se laudă că bebelușa ei a început să vorbească la 45 de zile de la naștere

Ar putea fi singurul caz particular din lume
  • Publicat:
sursa foto: capturi uk.news.yahoo

O femeie din California crede că ar putea avea cel mai mic copil ca și vârstă care vorbește. Micuța Berlenti Eid și-a încântat familia rostind primul cuvânt la doar șase săptâmâni de la naștere. Fetița a spus „bună”, spre uimirea celor din jurul său! 

Micuța care a început să vorbească la 45 de zile de la naștere

De regulă, copiii folosesc sunete și gesturi pentru a comunica, înainte să poată spune cuvinte. Experții susțin că dialogul dintre copil și părinte apare numai când cel mic poate să spună propoziții scurte în jurul vârstei de 18-24 de luni. Totuși, mămica unei fetițe din Californa, San Francisco se laudă că micuța sa a rostit primul cuvânt la o vârstă destul de fragedă: 6 săptămâni.

Berlenti Eid a uimit-o pe femeie comunicând într-un timp record mondial. Mama fetei, Somer Galal, în vârstă de 30 de ani, spune că a filmat-o pe 5 octombrie, în timp ce spunea primul ei cuvânt, la doar 45 de zile după ce s-a născut.

„La început nimeni nu m-a crezut. Chiar m-am întrebat dacă sunt doar o mamă nebună”, a declarat femeia, notează Mirror.

„Am fost atât de șocată. Mă jucam cu ea și doar o urmăream, când dintr-o dată i-am zis „bună ziua”. Nu știu cu adevărat la ce mă așteptam. I-am spus mamei: „Nu ar fi amuzant dacă ea mă va saluta înapoi? A fost cel mai încântător moment. S-ar putea să fie cel mai mic copil din lume care vorbește atât de devreme”, a mai adăugat aceasta.

Citește și: Cum alegem corect scaunul auto al bebelușului?

Ce spune tatăl fetiței

Tatăl fetiței, Omar, a fost sceptic la început, dar după câteva zile, micuța lui Berlenti a repetat cuvintele pe care i le spusese.

Micuța s-a născut în luna august a acestui an. Mama sa, de profesie arhitect, spune că este amuzant să poarte o discuție cu ea în timp ce îi schimbă scutecul.

„S-ar putea să nu știe ce înseamnă unele cuvinte, dar ne vede zâmbind și o spune din nou. Dacă nu mă uit la ea, spune cuvinte pentru a-mi atrage atenția, așa că sunt sigură că folosește cuvinte pentru a comunica cu noi. Este minunat”, a mai declarat mama bebelușei.

O învață să numere și să cânte la pian

Somer Galal deja a început să o învețe pe fiica ei să numere și să cânte la pian, în ciuda vârstei fragede.

Cred că doar mă imită, dar e foarte drăguț totul. Poate că toți bebelușii sunt capabili de asta. Este interesant că la primele controale, doctorul a specificat că dezvoltarea creierului ei era cu adevărat avansată”, a mai adăugat femeia.

Citește și: Ora magică a nou-născutului. „Este atât pentru mamele care nasc natural, cât și pentru cele care nasc prin cezariană”

Reamintim și cazul lui Charlie John Taylor-Mullington, băiețelul din Anglia, care a spus primele cuvinte la vârsta de opt săptămâni. Dar se pare că micuța Berlenti l-a depășit la acest capitol!

Sursa: Mirror

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being
Recomandări:
Carmen Tănase povestește cum se simte, la propriu, ÎNVIEREA | Altceva cu Adrian Artene
Carmen Tănase povestește cum se simte, la propriu, ÎNVIEREA | Altceva cu Adrian Artene
ADHD-ul poate fi observat  în păr, arată un STUDIU
ADHD-ul poate fi observat în păr, arată un STUDIU