„Medicul de familie mi-a ignorat simptomele, acum am cancer stadiul 4” – Povestea sfâșietoare a unui bărbat de 41 de ani, tată a doi copii

Un britanic, tată a doi copii, a aflat că are cancer intestinal în stadiul 4, deși fusese la diverși medici pentru a le solicita opinia în privința problemelor de sănătate cu care se confrunta.
  • Publicat:
sursa foto: Envato

Richard Scott, în vârstă de 41 de ani, din Marea Britanie, are cancer în stadiul 4, după ce în ultimii doi și-a făcut mai multe analize. Bărbatul a declarat că a început să observe sânge în scaun și să se confrunte cu o oboseală extremă, ceea ce l-a determinat să viziteze un medic în martie 2021.

Medicii i-au ignorat simptomele, dar suferea de o boală gravă

Richard Scott a fost testat pentru boala inflamatorie intestinală, testele arătând niveluri ridicate de calprotectină, care au revenit la normal în urma unor examene suplimentare. Calprotectina este un biomarker important pentru cancerul colorectal.

„Pe măsură ce lunile treceau, simptomele mele persistau, am avut încredere în sfaturile [medicului meu generalist] și, pentru că nu păreau îngrijorați de simptomele mele, am fost liniștit”, a declarat Scott pentru SWNS.

În 2022, Richard s-a întors la medicul său de familie, dar abia atunci a fost trimis la echipa de gastroenterologie pentru analize amănunțite. Avea aceleași simptome, precum și cu dureri, suferințe și vizite mai frecvente la toaletă. S-a identificat din nou o prezență crescută a calprotectinelor.

A fost diagnosticat cu cancer intestinal stadiul 4

Din păcate, în urma unor teste suplimentare în august 2022, el a fost diagnosticat cu cancer intestinal în stadiul 4, care se răspândise la ficat.

„Soția mea, Anny, simțea că ceva nu este în regulă”, a mai declarat Richard Scott.

Bărbatul se recuperează după ce i-a fost îndepărtată tumora din ficat, urmând și șase luni de chimioterapie.

„Ultimele câteva luni după diagnosticul meu au fost un adevărat amestec de emoții. Tratamentul meu, în special în timp ce încercam să mă obișnuiesc cu diagnosticul meu și cu faptul că cancerul era foarte avansat, a fost dificil, nu doar din punct de vedere fizic, ci și emoțional și financiar.”

Soția are grijă de el

Obișnuiam să facem totul în familie, să mergem în vacanțe, în excursii, în zilele libere, dar totul s-a stopat din cauza bolii mele. Am încercat să rămân cât se poate de pozitiv, nu numai pentru mine și pentru recuperarea mea, ci și pentru Anny și cele două fiice. Anny a trebuit să renunțe la muncă pentru a avea grijă de mine.”, a declarat Richard Scott.

„Mă confrunt cu un viitor incert, dar sunt hotărât să dau tot ce pot pentru a lupta împotriva acestei boli și a petrec cât mai mult timp cu familia mea. Nu pot schimba ceea ce mi s-a întâmplat, dar sper ca povestea mea să poată ajuta și pe ceilalți”, a mai completat acesta.

Sursa: cornwalllive.com

Citește și: Cele 25 de alimente alcaline care previn cancerul, obezitatea și bolile de inimă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being