Cum te poate omorî sexul. Aviz sedentarilor!

  • Publicat:
Cum te poate omorî sexul. Aviz sedentarilor!
Foto: Shutterstock

Sexul fără un minim de antrenament înainte poate avea urmări grave asupra sănătății noastre, informează oamenii de știință americani, care sugerează că o încălzire înainte de „giugiuleală” este cea mai nimerită alegere.

Episoadele intense de efort fizic – cum sunt joggingul sau sexul – cresc semnificativ riscul de a suferi un infarct, în special în cazul persoanelor care nu fac sport regulat.

Avertismentul a fost transmis de cercetătorii de la Boston Medical Center, Statele Unite, care și-au publicat ultimele descoperiri în Jurnalul Asociației Americane de Medicină.

Echipa de specialiști s-a reunit pentru a studia 14 cercetări efectuate în trecut, care au pus în evidență legătura dintre sport, sex, atac de cord și moartea subită.

Concluzia: efortul intens poate genera probleme serioase la nivelul inimii, mai ales atunci când vorbim despre persoanele sedentare.

În timpul efortului, se pare că riscul de a suferi un atac de cord crește cu 3,5%. În privința sexului, se pare că riscul de atac de cord este de 2,7 ori mai mare de a se produce, iar valorile se mențin între 1 și 2 ore în timpul și după terminarea activității.

Prin urmare, pentru a reduce riscul de infarct, medicii recomandă exercițiu fizic zilnic, efectuat cu moderație.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân