Sexul de calitate, cheia fericirii la bătrânețe. Care este adevăratul motivul

Studiile sugerează că pentru a avea o viață fericită la bătrânețe, sexul de calitate este imperios necesar. Află adevăratul motiv.
  • Publicat:
Sexul de calitate, cheia fericirii la bătrânețe. Care este adevăratul motivul
Foto: shutterstock

Studiile sugerează că pentru a avea o viață fericită la bătrânețe, sexul de calitate este imperios necesar. Persoanele mulțumite de viața lor sexuală au un nivel crescut de satisfacție odată cu înaintarea în vârstă, arată cercetările.

Atunci când te simți dorit de partener acest lucru îmbunătățește modul în care-ți privești viața sexuală atunci când îmbătrânești. Specialiștii spun că există o legătură destul de clară între satisfacția sexuală și satisfacția înaintării în vârstă.

Cercetătorii au analizat datele obținute de la 5,418 persoane, trecute de 40 de ani, și atitudinea pe care o au asupra sexului odată cu înaintarea în vârstă. Participanților li s-a cerut să-și evalueze satisfacția sexuală pe o scală de la 1 la 5, 1 fiind foarte nesatisfăcut și 5 foarte satisfăcut.

Participanții cu vârste cuprinse între 45 și 64 de ani, dar și cei trecuți de 64 de ani, erau mai predispuși să-și evalueze viața ca fiind foarte satisfăcătoare dacă erau și mulțumiți din punct de vedere sexual.

Un mod de a explica această asociere are legătură cu importanța vieții sexuale. De asemenea, sentimentul că te simți dorit de către partener poate reflecta satisfacția sexuală și poate contribui și la satisfacția pe care o ai privind îmbătrânirea.

Studiul a fost publicat în Archives of Gerontology and Geriatrics, iar cercetări anterioare arată că o viață sexuală împlinită este necesară pentru sănătate, ba chiar te protejează de bolile cardiovasculare, reduce nivelul de stres și amână declinul cognitiv.

AFLĂ AICI LA CE ORĂ TREBUIE SĂ FACI SEX ÎN FUNCȚIE DE VÂRSTA ACTUALĂ

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân