Ora magică a nou-născutului. „Este atât pentru mamele care nasc natural, cât și pentru cele care nasc prin cezariană”

Sorana Mureșan, Specialist Ora Magică, ne-a explicat ce este ora magică a nou-născutului și ce beneficii are pentru relația mamă-copil.
  • Publicat:

Echipa „Ce se întâmplă, Doctore?” a fost prezentă la târgul pentru copii și viitoare mămici, ediția de toamnă Baby Boom Show 2023, unde a stat de vorbă cu specialiști privind sănătatea, siguranța și dezvoltarea corectă a copiilor. Sorana Mureșan, Consultant Alăptare IBCLC, Specialist Ora Magică, ne-a explicat ce este ora magică a nou-născutului, care sunt beneficiile, dar și în ce clinici a fost implementată.

Potrivit specialistului, ora magică a nou-născutului sau „skin-to-skin” în prima oră după naștere, se referă la așezarea bebelușului născut la termen, sănătos și alert, în contact direct, piele pe piele cu mama lui imediat după naștere și lăsarea lui acolo, în contact continuu, până la inițierea primului supt.

„Ora magică este extraordinar de importantă. Practic, reprezintă startul în viața unui om. Este prima oră din viața nou-născutului. Este felul în care pornește în viață, iar ultimele cercetări demonstrează foarte multe beneficii. În primul rând, îl ajută pe bebeluș să aibă o tranziție mai ușoară spre viața dinafara burticii lui. De asemenea, îl ajută să-și regăsească homeostazia corpului. În prima oră după naștere are cel mai puternic reflex de supt pe care îl va avea vreodată și este momentul potrivit pentru inițierea alăptării și îl ajută și în perioada următoare pentru că el va ști exact ce are de făcut”, ne-a explicat Sorana Mureșan, specialist Ora Magică.

Privind relația dintre mamă și copil, ora magică îi ajută la un atașament profund încă de la început. Specialistul menționează că „este atât pentru mamele care nasc natural, cât și pentru cele care nasc prin cezariană. Diferă doar poziția în care bebelușul este așezat pe pieptul mamei”.

Descoperă mai multe informații în materialul video.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult