Sughițul, un indicator pentru cancer

Sughițul poate fi provocat de stres, înghițirea alimentelor fără să fie mestecate, consumul de băuturi acidulate sau chiar consumul de alcool.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sughițul, un indicator pentru cancer
Foto: envato

Toată lumea sughiță și, oricât de inofensive ar părea aceste scurte întreruperi care pot apărea în timpul zilei, care pot fi cauzate de stres, înghițirea alimentelor fără să fie mestecate, consumul de băuturi acidulate sau chiar consumul de alcool, acestea ar putea fi un semn serios de cancer.

Sughițul, un indicator al cancerului

Un studiu publicat în American Journal of Hospice & Palliative Medicine confirmă că 40% dintre pacienții cu cancer se confruntă cu sughițul. 1 din 10 pacienți se pot confrunta cu sughiț chiar timp de 48 de ore, arată un alt studiu.

The Atlantic a raportat că pacienții cu cancer în zona pieptului, gâtului sau capului se pot confrunta cu sughiț. Totodată, tratamentul prescris pacienților cu cancer, inclusiv chimioterapicele sau steroizii le pot provoca.

Un studiu publicat în 2022 arată că sughițul afectează calitatea vieții la 1 din 20 de pacienți cu cancer. În rândul celor care se confruntă cu sughițul, 1 din 3 pacienți spune că nu reușește să se relaxeze sau chiar că nu se poate bucura de o masă.

Un alt studiu la care au luat parte 320 de pacienți cu cancer, 1 din 10 pacienți care sughiță a ajuns la spital pentru ajutor. Aproximativ 40% dintre participanții care au cerut ajutorul specialiștilor au menționat că starea lor s-a înrăutățit și s-au confruntat nu doar cu stări de greață și vărsături produse de sughiț.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”