Ai burtă de la bere? 6 soluții care te scapă, după 40 de ani

Burta de bere nu apare peste noapte. Ea se acumulează în timp, fără măcar să sesizezi, deoarece procesul este unul încet, dar sigur.
  • Publicat:
Ai burtă de la bere? 6 soluții care te scapă, după 40 de ani
Foto: shutterstock

Burta de bere nu apare peste noapte. Ea se acumulează în timp, fără măcar să sesizezi, deoarece procesul este unul încet, dar sigur. Mai întâi observi că hainele încep să fie mai strâmte, apoi că burta începe să atârne peste pantaloni. Și abia apoi te sperie ceea ce vezi și te întrebi cum să scapi rapid de acest aspect.

În primul rând, este foarte important să știi că niciodată nu este târziu să iei decizia de a scăpa de grăsime. Potrivit Harvard Health, grăsimea de pe burtă afectează ficatul și alte organe din abdomen care sunt active din punct de vedere metabolic. Acest tip de grăsime, cunoscută și sub numele de grăsime viscerală, este extrem de nesănătoasă și poate pune viața în pericol. Mai exact, poți dezvolta diabet, boli de inimă, hipertensiune, colesterol LDL crescut și boli de ficat. Iată câteva trucuri simple care să te scape de burta de bere, după 40 de ani.

Limitează carbohidrații care conțin amidon

Când vorbim de acest tip de carbohidrați, de cele mai multe ori, aceștia sunt procesați, rafinați și bogați în calorii. Odată ce renunți la ei sau îi limitezi, reduci substanțial cantitatea de calorii, iar eforturile de a slăbi sunt mai mici.

Fă exerciții HIIT

Exercițiile HIIT sunt esențiale pentru a scăpa de burtă. De asemenea, acestea reduc tensiunea arterială și îmbunătățesc nivelul glicemiei și sensibilitatea la insulină.

Fă din proteine o prioritate

The Nutrition Twins recomandă să consumăm minimum 25-30g de proteine la fiecare masă. Cea mai bună parte a acestui obicei? Menține senzația de sațietate și te ajută să consumi mai puține calorii. De asemenea, stabilizează glicemia și previne apariția poftelor alimentare. Cercetările arată că atunci când consumăm o cantitate adecvată de proteine crește procesul de slăbire și reducerea grăsimii și previne pierderea masei musculare.

Limitează consumul de alcool

Atunci când reduci consumul de alcool, reduci și numărul de calorii și, automat, scapi de kilogramele în plus mai ușor. Băuturile alcoolice sunt calorice, provoacă sete și dau naștere poftelor alimentare.

Bea multă apă

Pentru a scăpa de burtă este nevoie să bei multă apă. Uneori, creierul te păcălește că îți este foame când, de fapt, îți este sete. Acest lucru rezultă atunci când consumi calorii în exces. Poți preveni să se întâmple asta dacă bei multă apă pe timpul zilei.

Consumă carbohidrații la finalul mesei

Dacă vrei să scapi rapid de burta de bere, încearcă să mănânci carbohidrații din farfurie abia la final. În felul acesta vei mânca mai puțin, pentru că legumele și proteinele îți vor oferi senzația de sațietate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân