A fost descoperit micul-dejun perfect! Te ajută să slăbești și să previi bolile cronice

  • Publicat:
A fost descoperit micul-dejun perfect! Te ajută să slăbești și să previi bolile cronice

Pentru tine, la începutul unei zile aglomerate, a face alegeri sănătoase poate fi o provocare, dar un nutriționist insistă că cel mai bun mic dejun care te ajută să pierzi în greutate este ușor de pregătit și, mai ales, delicios.

Nutriționista  Kristen Carli a explicat pentru Eat This, Not That,  toate motivele pentru care ar trebui să începi fiecare zi cu o combinație de iaurt grecesc dens și bogat, amestecat cu pudră de proteine, nuci și fructe de pădure. Alege nuci și fructe de pădure potrivite pentru a le stratifica, spune ea, și vei obține o masă ușor de organizat care te va menține sătul pentru cea mai mare parte a zilei și care poate suprima cu succes dorința de a mânca în exces.

„Această combinație nu este doar delicioasă, ci și foarte personalizabilă. Poți schimba fructele și nucile pentru a menține lucrurile interesante și pentru a le adapta preferințelor tale culinare”, a spus ea.

Cum se face micul-dejun perfect

„Folosirea de iaurt grecesc simplu și adăugarea propriilor topping-uri îți permite să controlezi cantitatea de zahăr adăugat, ceea ce este important pentru gestionarea greutății.”

Nutriționistei îi place iaurtul grecesc degresat în care adaugă nuci pentru grăsimi sănătoase și o textură crocantă. Când vine vorba de fructe, preferă zmeura.

„Ele adaugă dulceață, precum și fibre și micronutrienți esențiali”, a adăugat Carli. „Fibrele sunt importante pentru sănătatea digestivă și pot ajuta la prevenirea bolilor cronice precum boala de inimă, diabetul, obezitatea și chiar cancerul de colon.”

Mod de preparare

Începe prin a amesteca jumătate de cană de iaurt grecesc simplu, nesărat, cu 30 de grame de proteină pudră. 

Adaugă jumătate de cană de fructe cum ar fi zmeura, un sfert de cană de nuci și, pentru mai mult gust, jumătate de lingură de miere. Începe cu un strat de iaurt și proteină, apoi adaugă zmeura, nucile și picură un strop de miere deasupra. Repetă operațiunea în straturi până când bolul sau paharul este plin.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân