Cât timp poate fi ținută pizza în frigider, de fapt. Greșeala pe care mulți români o fac

Tentația este să arunci, pe motiv că nu mai este bună dacă nu este proaspătă, dar află în continuare cât timp poate fi ținută pizza în frigider și, mai ales, cum să-i redai gustul proaspăt.
  • Publicat:
Cât timp poate fi ținută pizza în frigider, de fapt. Greșeala pe care mulți români o fac
Cât timp poate fi ținută pizza în frigider, de fapt. Greșeala pe care mulți români o fac

O pizza de mărime normală conține cam opt felii. De cele mai multe ori te bucuri când știi că ai comandat o pizza proaspătă, dar sunt momente în care nu poți mânca tot și te întrebi ce să faci cu resturile: le arunci sau le păstrezi pentru mai târziu? Tentația este să o arunci, pe motiv că nu mai este bună dacă nu este proaspătă, dar află în continuare cât timp poate fi ținută pizza în frigider și, mai ales, cum să-i redai gustul proaspăt.

Cât timp poate fi ținută pizza în frigider?

Potrivit USDA, resturile de la pizza pot fi ținute în frigider până la patru zile, dacă sunt depozitate corespunzător. Ține minte că durata poate varia în funcție de anumiți factori, precum topping-ul și modul în care depozitezi pizza rămasă. De exemplu, topping-urile precum ananasul, adică umede, pot crește mai repede bacterii pe suprafețele lor. Așa cum bine știm, bacteriile se produc în locurile cu umezeală și se multiplă dacă depozitarea nu este corespunzător făcută.

Dacă ai lăsat resturile de pizza în bucătărie, peste noapte, și le mănânci a doua zi, riști destul de mult. Orice aliment/ tip de mâncare lăsat la temperatura camerei mai mult de două ore ar trebui aruncat direct la gunoi. Bacteriile se produc și se multiplică destul de repede, iar cutia de carton în care este depozitată pizza este un mediu excelent. Așadar, asigură-te că o pui în frigider.

Cum să depozitezi corect pizza în frigider și cum să încălzești resturile de pizza

Pentru a-i menține calitate se recomandă ca feliile de pizza să fie ambalate în folie de aluminiu, puse una peste cealaltă, ca feliile să rămână uscate. Mai apoi, se înfoliază cu folie alimentară și se pune la frigider.

Într-un șir de discuții pe Reddit despre friteuzele cu aer, mulți utilizatori și-au arătat mulțumirea privind încălzirea feliilor de pizza rămase folosind acest aparat de bucătărie. Un utilizator a spus: „Acest lucru ar putea fi evident pentru unii, dar friteuza cu aer este CEL MAI bun mod de a încălzi feliile de pizza”. Un altul a scris: „Tocmai am pus la aer câteva felii de pizza subțiri. Ies super crocante și mai bune decât atunci când sunt proaspete.” Un utilizator a spus chiar: „Am mers la Little Caesars, am cumpărat o pizza de 5 dolari și am pus-o imediat în frigider doar ca să o încălzesc în friteuza cu aer mai târziu. Nu mai există cale de întoarcere.”

Citește aici cum să încălzești resturile de pizza

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân