5 motive surprinzătoare pentru care îți este mereu foame

  • Publicat:
5 motive surprinzătoare pentru care îți este mereu foame
Sursa foto: shutterstock

Dacă simți în permanență nevoia să ronțăi ceva, fără a-ți fi neapărat foame, specialiștii spun că ar putea există câteva motive care pot determina acest aspect.

Foamea este modul prin care corpul ne transmite că are nevoie de mai multă hrană. Când ne este foame, putem avea dureri de cap, ne putem simți iritați sau nu ne putem concentra. De  aceea, e cu atât mai important să analizăm cele mai frecvente motive pentru care putem avea senzația constantă și, uneori excesivă, de foame.

Ești deshidratată

Nutriționiștii recomandă ca, atunci când ai senzația de foame, să bei două pahare cu apă și să aștepți în jur de 15-20 de minute. De altfel, să consumi legume cu fructe cu conținut ridicat de apă pentru a-ți asigura doză zilnică de lichide.

Ții o dietă prea drastică

Acordă atenție alimentelor pe care le consumi. Dietele mult prea restrictive pot duce la pofte suplimentare și stări de oboseală. Pe termen lung, cu atât mai mult, pot diminua activitatea metabolismului.

Nu te odihnești suficient

Potrivit experților, atunci când nu te odihnești suficient, nivelul de leptina – hormonul responsabil de reglarea apetitului și metabolismului, scade brusc. Exercițiile de respirație te pot ajută să adormi mai repede și să te odihnești mai bine.

Ești stresată

Mâncatul pe fond emoțional nu este un moft și nici o scuză banală pe care o inventăm doar pentru a mai ronțăi ceva. Pentru a combate, însă, mâncatul pe fond de stres, încearcă să îți formezi un obicei sănătos, cum ar fi consumul de fructe în loc de dulciuri sau o scurtă sesiune de mișcare (jogging, yoga, exerciții fizice).

Citește și: Mâncatul emoțional, cum îl controlezi și cum te afectează

Sari peste micul dejun

Deși există deja n păreri pe acest topic, experții sunt în continuare de părere că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Conform specialiștilor în nutriție, dacă sari peste această masă, s-ar putea să te confrunți cu dureri de stomac, iar pe tot parcursul zilei să îți fie foame și să simți să ronțăi mereu ceva.

Citește și: Ce se întâmplă cu organismul tău dacă sari peste micul dejun

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân