5 alimente pentru unghii sănătoase

  • Publicat:
5 alimente pentru unghii sănătoase

Unghiile puternice, strălucitoare și netede – destul de frumoase pentru a le arăta fără ojă și destul de rezistente pentru a deschide o sticlă fără a le crăpa – încep în bucătărie.

Corpul tău trebuie să regenereze constant celulele care alcătuiesc unghiile și are nevoie de o aprovizionare sănătoasă cu anumiți nutrienți pentru a face acest lucru.

Include aceste alimente în mod regulat în dietă, și unghiile tale vor avea nutrienții necesari pentru a crește sănătoase și puternice.

Edamame (pentru cisteină și acid folic) 

Boabele de soia furnizează cisteină, un aminoacid necesar pentru producerea proteinelor keratinei, care este unul dintre principalele elemente de construcție ale unghiilor tale. Mai mult, edamame este o sursă bună de acid folic, necesar pentru producerea noilor celule ale unghiilor.
Încearcă asta: Fă-ți propria salsa amestecând edamame fierte și decojite, ceapă albă tocată, roșii cuburi, porumb dulce și zeamă de lime. Sau condimentează edamame pregătite la abur cu pudră de chili pentru o gustare gustoasă.

Ouă (pentru biotină)

Ouăle sunt una dintre cele mai bune surse alimentare de biotină, o vitamină B care stimulează producția de proteine în matricea unghială, țesutul subiacent al unghiilor tale care generează celulele unghiilor. S-a demonstrat că biotina crește grosimea unghiilor tale și poate preveni și fragilizarea lor. Este recomandat să iei biotina din alimente, dacă este posibil, deoarece nivelurile ridicate din multe suplimente pot interfera cu anumite teste medicale.

Încearcă asta: Fă-ți omletă din ouă amestecate cu felii de somon afumat și broccoli tocat, alte două surse bune de biotină.

Caju (pentru zinc) 

Zincul, aflat din abundență în caju, este necesar pentru diviziunea celulară și sinteza proteinelor, ambele foarte importante pentru unghiile tale în creștere constantă. Ai nevoie de zinc în fiecare zi, deoarece corpul tău nu-l poate stoca pe termen lung. Consumul suficient din dietă poate menține unghiile strălucitoare și puternice. Dacă sunt uscate sau moi, ar putea fi un semn că ai nivel scăzut de zinc.

Încearcă asta: Înmoaie caju în apă și lasă-l la frigider peste noapte, apoi amestecă-l într-un smoothie cu felii de banane, curmale tocate și lapte de migdale.

Cartofi dulci (pentru vitamina A)

Un singur cartof furnizează nici mai mult, nici mai puțin de 561% din doza ta zilnică de vitamina A, care ajută la reproducerea corectă a celulelor unghiilor tale. Când nu iei suficientă vitamina A din dietă, unghiile tale pot deveni fragile și pot dezvolta cute verticale care se crăpă și se rup.

Încearcă asta: Amestecă un cartofi dulce fiert în hummus pentru o altă variantă delicioasă a acestui fel de mâncare clasic. Pentru un gust puternic, adaugă salvie tocată; pentru un gust dulce, adaugă scorțișoară și un strop de sirop de arțar.

Ardei galben (pentru vitamina C) 

Ardeii galbeni câștigă chiar și în fața portocalelor când vine vorba de vitamina C, de care corpul tău are nevoie pentru a produce colagen, o proteină structurală în unghii. Producția de colagen scade odată cu înaintarea în vârstă, ceea ce poate duce la unghii mai subțiri și mai slabe, deci este foarte important să consumi alimente bogate în vitamina C pentru a le menține puternice și sănătoase. Un ardei galben mare furnizează de patru ori cantitatea zilnică recomandată de vitamina C.

Încearcă asta: Marinează felii de ardei galben într-un amestec de ulei de măsline, oțet balsamic, usturoi tocat și rozmarin tocat timp de 2 ore (păstrează-le în frigider) înainte de a le pune pe grătar.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân